Szerelmes SMS: csak egy újabb a sorban

<p>Alighanem a legtöbben úgy vagyunk a romantikus vígjátékokkal, mint a gyorséttermi koszttal: megesszük, nincs vele semmi baj, ám másnapra már nem is emlékszünk rá.&nbsp;</p>

Persze, vannak kivételek, igazán minőségi alkotások, csak nehéz őket felfedezni, mert szinte nincs olyan hét, amikor ne érkezne a moziba egy újabb francia, amerikai, netán brit vagy olasz romkom.

A Szerelmes SMS-nek mindjárt van egy helyzeti előnye, hiszen német; és német romantikus vígjátékból kétségkívül kevés jut el a mozikba. Csakhogy az eddig színészként ismert rendező, Karoline Herfurth elég sok elemet átvett a műfaj amerikai darabjaiból, így azonkívül, hogy a szereplők német nevűek, és Berlin utcáin flangálnak, nem sok minden utal arra, hogy ez egy európai film lenne. Sokkal inkább hasonlít az igen népszerű P.S. I Love You-ra, mert a főhős itt is az elhunyt barátja utáni gyász hatása alatt van, és most is a levelek, pardon, SMS-ek fognak segíteni a továbblépésben. Clara a balesetben meghalt szerelmét gyászolja ugyanis, és bár két év eltelt, a férfi elvesztését nem sikerült feldolgozni, így egy furcsa tanácsra elkezd SMS-eket írogatni a szerelme egykori telefonszámára, viszont fogalma sincs róla, hogy a szám azóta már egy keménynek tűnő, amúgy szerethető sportújságíró tulajdonában van. Nem kell ahhoz romkomszakértőnek lenni, hogy kitaláljuk: a feladó és az SMS-eket fogadó fél szépen egymásra talál majd.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"282752","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Noha újdonságot még véletlenül sem tartogat, elég ügyesen adagolja a humort és a drámát is a film: az első felében lehet nagyokat nevetni a „véletleneken”, kacagni a SMS-ekbe belevesző Mark ügyetlenkedésein, és kezdetben a mélabúsabb jeleneteket is jól adagolják, elhisszük, hogy Clarának tényleg nehéz túllépnie párja elvesztésén. Ebben segít, hogy a nemcsak rendezőként, hanem főszereplőként is tevékenykedő Karoline Herfurth nagyon természetesen játszik, jól áll neki a vászon.

A gond az, hogy a Szerelmes SMS második fele gyorsan átcsap unalomba, egyre több és több klisé kerül a néző elé, és egyértelmű lesz: sajnos nem sokkal több ez a film, mint egy szokásos amerikai romkom. Megnézzük, még talán élvezzük is, de hamar elfelejtjük.

Gera Márton

Szerelmes SMS (SMS für Dich). Német romantikus vígjáték, 107 perc, 2016. Rendezte: Karoline Herfurth. Szereplők: Karoline Herfurth, Friedrich Mücke, Katja Riemann, Nora Tschirner.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?