Shakira zárta a tévéshow-t

Vasárnap este elbúcsúzott a BBC legendás zenés tévéműsora, a Top Of The Pops.

A Top Of The Pops 1964 januárjában indult útjára, az egyre jobban kibontakozó pop-rockvilág egyik legfontosabb televíziós ugródeszkája volt, a slágergyártás fontos médiuma. A többi között azzal is kitűnt, hogy a meghívott előadók nem playbackről, hanem élőben adták elő dalaikat. Az első adás helyszíne egy használaton kívüli manchesteri templom volt, a nyitószámot a The Rolling Stones adta elő. Ugyanebben az adásban fellépett I Want To Hold Your Hand című dalával az adott héten brit listavezető helyezést elért The Beatles is – ez volt egyike azon ritka alkalmaknak, amikor a két ősi rivális megosztotta egymással a pódiumot –, valamint az akkortájt rendkívül népszerű Dave Clark Five és Dusty Springfield, a brit soul kiváló képviselője is bemutatta új dalát. A záró adásban csaknem kétszáz néző láthatta élőben Sir Jimmy Savile-t, a műsor hetvenkilenc éves egykori műsorvezetőjét, aki a negyvenkét évvel ezelőtt sugárzott első műsor házigazdája volt. A legendás show-man mellett felléptek a műsor további neves műsorvezetői, köztük Janice Long, Tony Blackburn és Mike Read. Ezúttal nem voltak élő fellépők, a korábbi szereplők filmjeit vetítették újra: köztük volt Beyoncé Knowles, Madonna, Robbie Williams, Coldplay, a Spice Girls és a Wham! is.

A Top Of The Pops a hetvenes években ért a csúcsra, akkortájt 15 millió nézőt mondhatott magáénak. A kislemezpiac visszaesésével, és főleg az olyan zenecsatornák beindulásával, mint az MTV vagy a VH1, a közönség lassan elpártolt tőle.

Szokás szerint az utolsó műsort is a heti brit listavezető zárta, ám mivel az adást még szerdán rögzítették, nem lehetett tudni a hétfői győztes személyét. Ezért a műsornak hat különböző befejezését vették fel, a verseny ugyanis szoros volt a hét kislemezei között. A történelmi adást végül Shakira zárta, aki Wyclef Jeannal ismét elfoglalta a brit kislemezlista csúcsát. (origo, p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?