RÖVIDEN

Visegrádi Szalon
Pozsony. Holnap 17 órától kerül sor a Magyar Köztársaság Kulturális Intézetének székházában a Visegrádi Szalon következő vitadélutánjára, melynek témája: Etnikai kérdés vagy szegénységkérdés? A szakmai kerekasztal vendégei: F. Havas Gábor szociológus (MTA Szociológiai Kutatóintézete), Karel A.

Visegrádi Szalon

Pozsony. Holnap 17 órától kerül sor a Magyar Köztársaság Kulturális Intézetének székházában a Visegrádi Szalon következő vitadélutánjára, melynek témája: Etnikai kérdés vagy szegénységkérdés? A szakmai kerekasztal vendégei: F. Havas Gábor szociológus (MTA Szociológiai Kutatóintézete), Karel A. Novák szociológus (A Bajbakerültek integrációs program igazgatója, Csehország), Dobiesław Rzemieniewski (a Lengyel Belügyminisztérium Nemzetiségi és Etnikai Kisebbségi Részlegének vezetője), Zuzana Kusá szociológus (SZTA Szociológiai Intézet). Vitavezető: Ladislav Oravec (Milan Šimečka Alapítvány). Főszervező a Védcölöp Alapítvány, társszervező a Cseh- és a Lengyel Intézet. (ú)

Hajdu Péter előadása

Pozsony. A magyar irodalom története címmel Hajdu Péter irodalomtörténész tart előadást holnap 10 órakor a Szlovák Tudományos Akadémia Világirodalmi Intézetében (Konventná 13.). Hajdu Péter a Magyar Tudományos Akadémia Irodalomtudományi Intézetének munkatársa. A Neohelicon című tudományos lap, valamint a Litaratura című folyóirat szerkesztője. Irodalomelmélettel, régi irodalommal, a magyar modernizmussal és Mikszáth Kálmán munkásságával foglalkozik. Részt vett a magyar irodalom legújabb történetét összefoglaló gyűjtemény összeállításában. (ú)

Múzeumi Szalon Gombík Róberttel

Pozsony. A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma tár?salgóműsora, a Múzeumi Szalon vendégszékében december 5-én, szerdán Gombík Róbert plébános, a Charta '77 első csehszlovákiai magyar aláírója foglal helyet. Életéről, pályájáról a rendezvény házigazdája, Miklósi Péter közíró faggatja. Közreműködik a zsigárdi Arcok Énekegyüttes. A beszélgetés 16.30-kor kezdődik a Brämer-kúriában (Žižka u. 18.). (m)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?