RÖVIDEN

Könyvbemutató a Vámbéryben
Dunaszerdahely. Kornfeld Ferenc Az én városom, Dunaszerdahely – „Kis Jeruzsálem” című kötetének bemutató estje lesz holnap 18 órától a Vámbéry Irodalmi Kávéházban.

Könyvbemutató a Vámbéryben

Dunaszerdahely. Kornfeld Ferenc Az én városom, Dunaszerdahely – „Kis Jeruzsálem” című kötetének bemutató estje lesz holnap 18 órától a Vámbéry Irodalmi Kávéházban. Egy család történetén keresztül bontakozik ki a kötetben az egykori polgári városka, Dunaszerdahely sajátos, egyéni, egy zsidó család szemszögéből elmesélt története. A meleg, emberi hangon megírt emlékek sorából villannak felénk az elfeledett épületek, terek, utcák – és ami a legfontosabb, az – a már e könyvnek köszönhetően elfeledhetetlen – emberi sorsok, életek, történetek... A könyvet Kornfeld Tibor, a szerző fia mutatja be. (ú)

Újabb Cinemax multiplexmozi

Dunaszerdahely. Október 20-tól újabb multiplexmozival bővül a CINEMAX hálózata. A Dunaszerdahelyen induló új mozi három vetítőteremmel, 460 ülőhellyel várja majd a filmrajongókat. Az első héten öt film kerül fel a repertoárra. Programon lesz a Harry Potter és a Főnix Rendje, A rút kiskacsa meg én, a Csúcsformában 3, valamint két új szlovák produkció, a Superbad című vígjáték és A túsz című thriller, amelyeket elővetítésben láthat a dunaszerdahelyi közönség. A nézők naponta minimálisan tíz vetítési időpont közül válogathatnak. (t)

(New) Music at Home

Somorja. További koncertekkel folytatódik a kortárs zenét népszerűsítő (New) Music at Home rendezvénysorozat a zsinagógában. Ma 19 órától a jó nevű Prochác/Kákoni duó lép fel: Eugen Prochác gordonkaművész és Rajmund Kákoni harmonikaművész a közelmúltban megjelent Visions című CD-jük darabjait mutatják be. Holnap ugyancsak 19 órától a régi- és kortárs zenét játszó Solamente naturali Somorján a 18. század első feléből származó Ugróczi kézirat zenedarabjaiból nyújt válogatást. (m)

Születésnapi Deja vu-klub

Pozsony. Öt éve kezdte meg működését a zenés Deja vu-klub. A születésnap alkalmából ma jubileumi estet tartanak, amelyre a klub első magyarországi vendégét, Gerendás Pétert hívták meg újra. A helyszín immár hagyományosan a Hlava XXII kávéház, kapunyitás 18 órakor. (ú)

Gyermekemet az országért

Komárom. Gyermekemet az országért – A tatárjárás (1241–1242) címmel közös, interaktív, régészeti vándorkiállítást rendez a Magyar Kultúra és Duna Mente Múzeuma a Nemzeti Kulturális Alap, a Magyar Nemzeti Múzeum és a Megyei Múzeumok Igazgatóságainak Szövetsége együttműködésében. A megnyitó október 12-én, pénteken 13 órakor lesz a Ghyczy-palota (Nádor utca 8.) emeleti kiállítótermeiben. A kiállítás Dr. Harsányi László, a Nemzeti Kulturális Alap elnöke nyitja meg. A tárlat 2007. december 20-ig tekinthető meg. (ú)

Bulgakov a miskolci teátrumban

Miskolc. Mihail Bulgakov Moliere (Képmutatók cselszövése) című darabját mutatja be pénteken a Miskolci Nemzeti Színház; a művész és a hatalom kibékíthetetlen ellentétéről szóló művet Radoslav Milenkovic rendezésében láthatja a közönség. Bulgakov darabja az abszolút hatalom és az író végsőkig kiélezett konfliktusát, az önmagát minden áron megőrizni kívánó ember és művész lelki gyötrődését mutatja be, amelyben az abszolutizmussal szembeni párharc a művész számára elveszett játszma. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?