RÖVIDEN

Kiállításmegnyitó a Brämer-kúriában
Pozsony. Holnap 17 órakor Tallós Prohászka István (1896-1974) alkotásaiból nyílik kiállítás a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumában. Tallós Prohászka István a két világháború közötti szlovákiai képzőművészet egyik jelentős személyisége.

Kiállításmegnyitó a Brämer-kúriában

Pozsony. Holnap 17 órakor Tallós Prohászka István (1896-1974) alkotásaiból nyílik kiállítás a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumában. Tallós Prohászka István a két világháború közötti szlovákiai képzőművészet egyik jelentős személyisége. A tárlatanyag két forrásból, magán- és közgyűjteményekből állt össze. Több mű első ízben szerepel kiállításon, illetve a magángyűjtőktől származó alkotások többsége utoljára 1966-ban szerepelt galériában: a művész 70. születésnapjára rendezett somorjai tárlaton. E mostani, pozsonyi kiállítás kurátora Hushegyi Gábor. A tárlat június 10-ig tekinthető meg. (ú)

Drámapedagógiai előadás

Pozsony. Fogságban a címe a budapesti Kerekasztal Színházi Nevelési Központ drámapedagógiai előadásának, amelyet ma 9.00 és 13.00 kezdettel mutatnak be a pozsonyi Duna utcai alapiskola és gimnázium épületében. Az előadás 6-9 éves gyerekek és gyerekeket szerető pedagógusok részére készült. A szervezők – a Hagyományok és Értékek Polgári Társulás, valamint a Szlovákiai Magyar Pedagógusok szövetsége – szívesen látják az előadásokon a drámapedagógia iránt érdeklődő, azzal foglalkozó pedagógusokat is. (e)

József Attila – fotókiállítás

Pozsony. Barta Péter ifjú fotóművész József Attila versei által ihletett képeiből nyílt kiállítás tegnap a költészet napja alkalmából a Magyar Köztársaság Kulturális Intézetének székházában. Barta Péter fotográfiái május 31-ig tekinthetők meg. (ú)

Költészet napi irodalmi est

Tornalja. Irodalmi est lesz ma 17 órától a Tornaljai Városi Művelődési Központban. A költészet napja alkalmából zajló rendezvény vendégei Poós Zoltán író, valamint Vass Tibor és Térey János költők. Az est szervezői a Magyar Köztársaság Kulturális Intézete, a Szépírók Társasága és Tornalja Város Önkormányzata. (ú)

Geszti Péter a Deja vu-klubban

Pozsony. Holnap ismét Deja vu-klub lesz a Hlava XXII kávézóban (Bazová 9). A vendég ezúttal Magyarország legismertebb „szöveggyártó kisiparosa”, Geszti Péter, akivel Juhász László beszélget a VII. Tavaszi Fesztivál – Diákhét rendezvénysorozat keretében. Kapunyitás 18 órakor. A rendezvény szervezője a Magyar Köztársaság Kulturális Intézete és a Diákhálózat. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?