Augusztusi seishines karatés edzőtáborok

karate

Gazdag hónapja volt augusztus a keszegfalvai Seishin Karateklub versenyzőinek, akik három hétvégén négy nemzetközi edzőtáborban voltak jelen. Jártak Rendvén (Radava), Siófokon, Keszthelyen és Mátraházán is. Markovics János klubelnök, 5. danos mester nyári élményeikről számolt be lapunknak küldött soraiban.

Ismételten Rendvén zajlott a klub hagyományos nyári edzőtábora, 50 fős részvétellel. Napi három edzés volt bontott csoportokban, tudásszintnek megfelelően. A technikai alapok – helyes testtartás, légzés, magas fegyelemszint – után a futás is szerepet kapott, majd az övvizsgára gyakoroltak az arra készülők. Közben lehetett íjászkodni, ostorozni és ki lehetett próbálni a dobócsillagot. A végén az övvizsga sem maradt el, 20 karatéka lépett egy övfokozatot előre. „Legmagasabb övre Bíró Bendegúz vizsgázott, akinek több mint 10 éves munkája érett be, és barna öves lett” – árulta el a mester.

Még azon a héten az Európa-bajnokságra készülő Bíró Bendegúz és Sárai Csongor Siófokon táborozott két napot, majd Keszthelyen folytatták. Ott bírói képzés is zajlott, abban Markovics János és Trenčík Nikolas vett részt. Ezután következett ugyanott a világszervezet kétnapos szemináriuma, 9 ország 500 képviselőjével. Ezt a szervezet elnöke, Shihan Kenji Midori (8. dan) vezette, világhírű oktatók – Yuji Shimamoto és Kembu Iriki kumite-, valamint Taishi Watanabe katavilágbajnok közreműködésével.

Mátraházán, az olimpiai központban zárult a seishinesek nyári edzőtáborainak sora. „Itt már többször jártunk, mind a versenyzők, mind az edzők komoly szakmai továbbképzésben részesültek. Napi három edzésen folyt a felkészülés. Utána mindenki feltöltődve és motiváltan tért haza” – zárta sorait Markovics János, aki hozzáfűzte, hogy szeptembertől ismét folyamatos a tagfelvétel a Seishin Karateklubba, várják az újabb érdeklődőket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?