RÖVIDEN

Elek Judit filmjének világpremierje
A kairói filmfesztiválon lesz Elek Judit A hét nyolcadik napja című alkotásának világpremierje.

Elek Judit filmjének világpremierje

A kairói filmfesztiválon lesz Elek Judit A hét nyolcadik napja című alkotásának világpremierje. A film több év szünet után készült el, főszereplője Maja Komorowska lengyel színésznő, aki Szabó István Budapesti mesék című alkotásában, valamint Andrzej Wajda több mozijában is szerepelt. A hét nyolcadik napja című film „Szendrőy Hanna elvirágzott primadonnáról szól, aki férje halála után a lakásmaffia karmaiba kerül, elveszíti pazar otthonát, hajléktalanként a Keleti pályaudvarra vetődik. Aztán visszatér a lakásba, ahova átmenetileg hajléktalanokat telepített a maffia, és egy véletlen kapcsolat hoz új reményt az életébe”. A kairói filmfesztivált idén 30. alkalommal rendezik meg, az évforduló kapcsán az elmúlt évek díjnyertes alkotásait tűzik műsorra.(MTI)

A pingvinek újra James Bond előtt

Los Angeles. Továbbra is megnehezíti a 007-es ügynök életét – legalábbis ami a mozik pénztárát illeti – éneklő és táncoló pingvinek egy csoportja: a Happy Feet című animációs film az elmúlt hétvégéhez hasonlóan most is megelőzte közönségsiker terén a Casino Royale-t. Nem végleges adatok szerint a pingvinek – az ausztráliai George Miller rendezte film jóvoltából – 37,9 millió dollárt hoztak a konyhára, a második helyre szorítva a 31 millió dolláros bevételt elérő Bond filmet. Harmadik helyezett lett 20,8 millió dollárral a Déja vu című új-zélandi thriller, amelyben Denzel Washington egy merényletet az utolsó pillanatban meghiúsító rendőrt alakít. (MTI/dpa)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?