RÖVIDEN

Műsorváltozás a tv-ben és a rádióban
Zenthe Ferenc halála miatt több közszolgálati média is megváltoztatta a hétfő esti programját, s a nemzet színészére emlékezik.

Műsorváltozás a tv-ben és a rádióban

Zenthe Ferenc halála miatt több közszolgálati média is megváltoztatta a hétfő esti programját, s a nemzet színészére emlékezik. A Magyar Televízió hétfőn gyászszalaggal sugározza a Szomszédok című teleregény ismétlését, amelynek egyik szereplője Zenthe Ferenc volt, szerdán és csütörtökön este nyolc órakor pedig A Tenkes kapitánya mozifilm-változatát tűzi műsorra a művészre emlékezve. A Magyar Rádió a Kossuth adón az Aranyemberek című sorozatban este nyolc órától megismétli a színművésszel készült, 2002. október 27-én sugárzott interjút. A Duna Televízió este hét órától egy krimisorozat egyik epizódja helyett Fehér György háromnegyed órás, Zenthe Ferencet bemutató portréfilmjét sugározza. (MTI)

Eltűnt dísztárgyak az Ermitázsban

Több mint kétszáz kiállított dísztárgy eltűnését fedezték fel egy rutinleltár során a szentpétervári Ermitázsban, a világ egyik legnagyobb múzeumában. A kiállított tárgyak eltűnésére rejtélyes körülmények között derült fény. Az orosz ékszerművészetet bemutató részlegnél előre betervezett leltár kezdetén az egyik teremőr hirtelen rosszul lett és meghalt, később azt állapították meg, hogy 221 kiállítási darab, elsősorban zománcozott dísztárgy hiányzik. Az eltűnt dísztárgyak értéke 130 millió rubelt (mintegy 5 millió dollárt) tesz ki. Az Ermitázsból utoljára 2001 márciusában tűnt el egy kiállított festmény. Akkor az egyik teremőr vette észre, hogy valaki egyszerűen kivágta a keretből Jean Léon Gérome Fürdő a háremben című képét, amelyet a szakértők egymillió dollár körüli értékre becsülnek. A tolvaj dolgát megkönnyítette, hogy a teremben nem volt riasztóberendezés. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?