RÖVIDEN

Könyvbemutató a Vámbéryben
Dunaszerdahely. Lovas Lajos Agydobás című könyvének bemutatója lesz holnap 18 órától a Vámbéry Irodalmi Kávéházban. A regény ötvözi magában a kalandregény, a sci-fi és a szatíra elemeit.

Könyvbemutató a Vámbéryben

Dunaszerdahely. Lovas Lajos Agydobás című könyvének bemutatója lesz holnap 18 órától a Vámbéry Irodalmi Kávéházban. A regény ötvözi magában a kalandregény, a sci-fi és a szatíra elemeit. Cselekménye ugyan a jövőben játszódik, 2022-ben, a bonyodalom pedig a Mesterséges Intelligencia köré szerveződik, mégsem klaszszikus tudományos-fantasztikus regény. Sokkal inkább egy pörgő, olvasmányos kalandregénnyel találkozik lapjain az olvasó. Könynyen olvasható, szatirikus hangvételű alkotás, fordulatos cselekménnyel, amely ugyanakkor a szépirodalmi igényesség követelményeinek is eleget tesz. A könyvet a szerző, Lovas Lajos mutatja be, közreműködik: Rácz Tibor harmonikán. (ú)

Tündérkert off: mesterkurzus

Magyar Éva és Czajlik József tart színházi mesterkurzust a dunaszerdahelyi Tündérkert fesztiválon június 21-től 23-ig délelőtt 8-tól 13 óráig. Hogy van az, hogy némely színészt bármeddig elnéznénk, mert egyenesen a szívünkhöz szól, más előadásokon pedig már az első 10 perc után csak arra tudunk gondolni, mit fogunk rendelni a büfében. Mi az a színészi szándék, honnan ered, hogyan valósítható meg? Műhelymunka mindenkinek, akit magával ragad a színház varázsa. A kurzusra a 0905/989757–es telefonszámon lehet jelentkezni.

Repülés Patrik Kovačovskýval

Somorja. Repülés (Prelet) a címe Patrik Kovačovský kiállításának, amelynek megnyitóját holnap 18.30-kor tartják a zsinagógában. A fiatal szlovák képzőművész 2001-ben ugyanitt készített közös installációt cseh pályatársával, Petr Nikllel. A mostani kiállítás folytatása Kovačovský 1998 óta született nagyobb projektjeinek, amelyek objektek és az új médiák társítására épülnek. A repülés (lebegés) a művész visszatérő témája, 1998-ban a nagyszombati zsinagógában Blimp (Léghajó) című installációja volt látható. Az At Home Galleryben holnap nyíló kiállítás kapcsán elmondta: számára a repülésnek több értelme van, egyrészt magát a műszaki jellegű tevékenységet jelenti, másrészt egyfajta elszakadást a valóságtól, vágyódást valami új, ismeretlen iránt. (m)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?