Rapperek nyara

<p>Együtt már megmérettettek. Jay-Z és Kanye West 2011-ben közös nagylemezt adott ki,</p>

PUHA JÓZSEF

Ezt azonban nem vállalták, ami érthető, hiszen mindkettőjük pályafutására negatív hatást gyakorolt volna. Az atlantai születésű Kanye West albuma, a Yeezus június 18-án, a brooklyni Jay-Z újdonsága, a Magna Carta… Holy Grail hétfőn került forgalomba. Egy esetleges párharc végeredménye borítékolható lett volna, hiszen a világ jelenlegi legnépszerűbb hiphopelőadója, Jay-Z rajongótábora jóval nagyobb mint Kanye Westé.

Kanye West

Az 1977-es születésű rapper sokáig azt hangoztatta, hogy új albumáról nem másolnak ki kislemezre dalt, és klip sem lesz. Múlt csütörtökön mégis megjelent a Black Skinhead, és hétfőn felkerült az internetre a dalhoz készült animációs videó, amely nagy felháborodást váltott ki. A klipben ugyanis hősünk hatalmas pénisszel látható. Kanye szerint valaki szándékosan szivárogtatta ki a befejezetlen alkotást. „Nick Knighttal öt hónapja dolgozunk ezen a videón. A kreatív embereknek teljesen összetöri a szívét, ha ilyesmi történik velük” – írta az egyik közösségi oldalon. A kész változattal állítólag már a jövő héten előrukkolnak.

Jay-Z

A negyvennegyedik életévében járó rapper a napokban szintén szembesült a technika egyik hátrányával. Új albuma egy bizonyos fajta okostelefonról már múlt csütörtökön ingyen letölthető volt. A cég állítólag húszmillió dollárt fizetett az exkluzív jogokért. A lemezre természetesen azonnal lecsaptak a kalózok, még aznap bekerült a fájlmegosztók kínálatába. Az együttműködés így is megérte, jelentősen hozzájárult a telefonmárka imázsának erősítéséhez, a korong pedig nagy reklámot kapott. Timbaland az albumot Jay-Z eddigi legjobb nagylemezének nevezte. Sokan működtek közre rajta producerként, Timbaland mellett többek közt J-Roc, Pharrell Williams, Swizz Beatz, Travis Scott és egy tizenhat éves lány, WondaGurl is, aki a Crown című dalban nyújtott segítő kezet a sztárnak. Travis Scottnak olyannyira megtetszettek a középiskolás lánytól kapott reggae-alapok, hogy beajánlotta őt Jay-Z-nek. „Ez nem történik gyakran tizenhat éves lányokkal. Máris sokan akarnak velem dolgozni, ami nagyszerű érzés. Meg akarom mutatni a korombeli fiataloknak, hogy ők is képesek hasonlóra” – mondta WondaGurl. A nagylemezen előadóként közreműködik Jay-Z felesége, Beyoncé, valamint Justin Timberlake, Rick Ross és Frank Ocean. Az első kiemelt szerzemény a Justin Timberlake-kel készült Holy Grail, amelyben énekelnek egy részletet a Nirvana örökzöld, Smells Like Teen Spirit című slágeréből.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?