Programtár: Ahova Önt is várják

Tony

Mutatjuk a hétvége és a jövő hét első felének kulturális rendezvényeit. 

AZ OSZTRIGA JAZZBAND POZSONYBAN

A klasszikus zenét és jazzt is játszó Osztriga Jazzband tart koncertet pénteken Pozsonyban. Az osztrák–magyar tagokkal rendelkező kvartettet az alapító, Martien Oster gitáros, Tálas Áron jazz-zongorista, Jónás Géza nagybőgős és Joris Dudli dobos alkotják.

Helyszín: a pozsonyi Osztrák Kulturális Fórum épülete (Hodža tér)
Időpont: április 14., péntek 18.00
A részvétel regisztrációhoz kötött

OPERETT NAGYMEGYEREN

Jacobi Viktor Sybill című operettjét játssza a Rátonyi Róbert Színház Nagymegyeren. A történet a cári Oroszországban kezdődik, egy szerelmi történetet mesél komikus formában: ahhoz, hogy szerelmesek egymásra találhassanak, sok félreértésen, szerepcserén, nevetést és könnyeket fakasztó jeleneteken keresztül vezet az út.

Helyszín: a Nagymegyeri Városi Művelődési Központ
Időpont: április 14., péntek 19.00
Belépő: 15 euró

A GYŐRI FILHARMONIKUSOK DUNASZERDAHELYEN

A Győri Filharmónia vendégszerepel Dunaszerdaelyen: világslágerek hangzanak fel szimfonikus zenei kísérettel. Közreműködik Nyári Károly és Szulák Andrea, Silló István vezényel.

Helyszín: a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ
Időpont: április 14., péntek 19.00
Belépő: 20 euró

GYEREKELŐADÁS DUNASZERDAHELYEN ÉS GÚTÁN

Főhősünk eltévedt, olyan helyszínen ásta fel magát a földből, ahol még nem járt. Az útkeresés számtalan kalandon keresztül vezet, melyek során bejárja Európa főbb városait, ahol találkozik közkedvelt barátaival is, míg végre hazatalál. A Kisvakond a nagyvárosban című bábjátékot és mesemusicalt a Napraforgó Meseszínház és a Madách Színház művészei – Plásztán Anett és Czakó Ádám – adják elő.

Időpont és helyszín:
Április 15., szombat 11.00 – Dunaszerdahely, a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ bábterme
Április 15., szombat 16.30 – Gúta, a Gútai Városi Művelődési Központ
Belépő: elővételben 9 euró, helyszínen 10 euró

DERZSI GYÖRGY VÁGÁN

Meskó Zsolt Szerelmem, Sárdy című zenés történetét láthatja a vágai közönség Derzsi György előadásában. Az egyszereplős, egyfelvonásos előadás Sárdy János, a híres 20. századi bonviván életének nagyobb állomásait és legszebb dalait mutatja be, miközben egy eltitkolt szerelmet is feltár. A produkciót Harangi Mária rendezte.

Helyszín: a vágai kultúrház
Időpont: április 15., szombat 18.00
Belépő: 8 euró

JÓTÉKONYSÁGI KONCERT KOMÁROMBAN

A legendás LGT zenekar gitárosénekese és zeneszerző-dalszövegírója, Karácsony János vezette Karácsony János Trió és a Ladánybene 27 ad koncertet Komáromban. Az Adj esélyt digitálisan című jótékonysági koncert bevételét a speciális nevelésű gyermekek digitális felzárkóztatására fordítják.

Helyszín: a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ
Időpont: április 15., szombat 18.00
Belépő: 18 euró

NÓTAEST FÉLEN

A nótakedvelőket várják a féli kultúrházba szombat este. Fellép Kosáry Judit énekesnő, Vontszemű Tamás és zenekara kísérnek.

Helyszín: a féli kultúrház
Időpont: április 15., szombat 19.00
Belépő: 10 euró

EROS RAMAZZOTTI POZSONYBAN

A világhírű olasz énekes és zeneszerzőnek ősszel jelenik meg új albuma – ez áll majd a középpontban a Battino Infinito turnéjának állomásain, melynek keretén belül szombaton lép fel Pozsonyban. Az első kislemez már ki is jött, a diszkós lüktetésű Ama című dalt a szeretet üzenetének és a szabadság himnuszának szánta az olasz énekes. Ramazzotti, aki több mint 35 éves pályafutása során 70 millió lemezt adott el, visszajáró vendég Pozsonyban.

Helyszín: a pozsonyi Ondrej Nepela Jégcsarnok
Időpont: április 15., szombat 20.00

HIPHOP MINIFESZTIVÁL KOMÁROMBAN

A Hungarian Stars nevű hiphop minifesztiválra várják a műfaj kedvelőit Komáromban. Fellép többek között Lmen Prala, Bruno & Spacc, KKevin, Mr. Missh és Ekhoe.

Helyszín: a komáromi Sportcsarnok
Időpont: április 15., szombat 21.00
Belépő: elővételben 12 euró, helyszínen 15 euró

GERGELY RÓBERT POZSONYPÜSPÖKIN

Pozsonypüspöki lesz a színész-énekes Gergely Róbert Szécsi Pál-emlékkoncertjének következő helyszíne. A közel másfél órás produkció nem csupán Szécsi Pál dalaival idézi a bársonyos hangú énekes-dalszerzőt, személyisége visszaemlékezések és filmbejátszások segítségével is megelevenedik.

Helyszín: a pozsonypüspöki Vetvár Kultúrház
Időpont: április 16., vasárnap 17.00
Belépő: 20 euró

ZENÉS IRODALMI EST LOSONCON

Petőfi Nógrádban címmel tartanak zenés irodalmi estet hétfőn este Losoncon. Az esemény Petőfi születésének kétszázadik évfordulója kapcsán készül, közreműködnek többek között a Csemadok Fülekkovácsi Alapszervezetének tagjai, a helyi Pedagógiai Szakközépiskola diákjai, az este sztárvendége pedig Vadkerti Imre lesz.

Helyszín: a losonci történelmi Városháza díszterme
Időpont: április 17., hétfő 18.00
Belépő: 3 euró

A DUMASZÍNHÁZ KOMÁROMBAN

A Dumaszínház humoristái, Musimbe Dávid Dennis és Lakatos László Meg tudjuk magyarázni című előadását láthatják az érdeklődők Komáromban.

Helyszín: a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ
Időpont: április 18., kedd 18.00
Belépő: 14 euró

SZÍNHÁZI ELŐADÁS A POZSONYI LISZT INTÉZETBEN

A TONY „Szeressétek egymást és tiszteljétek atyátok emlékét…” című darabra várja a látogatókat a Liszt Intézet. A színházi előadás egy különleges életutat elevenít meg, gróf Batthyány Lajosné Zichy Antóniáét, akit a társasági életben Tonynak hívtak. A főszerepben Horváth Lili és Jászberényi Gábor látható.

Helyszín: a pozsonyi Liszt Intézet
Időpont: április 18., kedd 17.00
A részvétel regisztrációhoz kötött

VÍGJÁTÉK SOMORJÁN

Főnök a pácban című vígjátékát mutatja be a Spirit Színház Somorján. A darabban a maffiafilmek világát idéző dalok csendülnek fel.

Helyszín: a Somorjai Városi Művelődési Központ
Időpont: április 19., szerda 19.00
Belépő: 13-15 euró

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?