PÁLYÁZATI FELHĺVÁS

A Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériumának Határon Túli Magyarok Főosztályapályázatot hirdet hazatérési támogatásra a magyarországi PhD/DLA képzésben doktori címet szerző vagy doktori képzést befejező külföldi állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára a 2002/2003-as tanévben.

A Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériumának Határon Túli Magyarok Főosztályapályázatot hirdet hazatérési támogatásra a magyarországi PhD/DLA képzésben doktori címet szerző vagy doktori képzést befejező külföldi állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára a 2002/2003-as tanévben.

A pályázatot a Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériuma és a Márton Áron Szakkollégium írja ki az Agora Irodahálózat lebonyolítói közreműködésével.

Általános tudnivalók:

* A Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériuma a hazatérési támogatással a szülőföldi értelmiség továbbképzését és utánpótlását kívánja támogatni a Magyarországon doktori tanulmányokat elvégzett és/vagy doktori fokozatot szerzett magyar nemzetiségű hallgatók hazatérésének, illetve szülőföldi elhelyezkedésének költségeihez való hozzájárulással.

* A támogatást elnyerő hallgatóval a Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériuma szerződést köt, amely tartalmazza a támogatott jogait és kötelezettségeit. A szerződések megkötését, a támogatással és a támogatottakkal kapcsolatos adminisztratív feladatokat és a magyarországi kapcsolattartást az Agora Irodahálózat közreműködésével a Márton Áron Szakkollégium bonyolítja le.

Pályázhat

minden külföldi állampolgársággal rendelkező magyar nemzetiségű személy, aki magyarországi felsőoktatási intézményben PhD/DLA képzésben 1999. január 1. és 2003. augusztus 31. között szerezte/szerzi meg doktori címét, vagy fejezte/fejezi be doktori képzését.

A pályázásból kizáró általános feltételek:

* Nem pályázhatnak a magyar állampolgársággal, magyarországi bevándorlási engedéllyel vagy ezekre irányuló folyamatban lévő kérelemmel rendelkező személyek.

* Nem részesülhetnek támogatásban a pályázat benyújtásának időpontjában más magyar állami, ill. közalapítványi ösztöndíjban részesülő személyek (beleértve a magyar állam támogatásával megvalósuló szülőföldi támogatást is).

A további pályázati feltételek:

Az elnyerhető támogatás maximális összege: 100 000 Ft. A pályázaton elnyert hazatérési támogatás kizárólag az alábbi, a hazatéréssel kapcsolatos költségek fedezésére használható fel:* a magyarországi képzésben doktori cím megszerzését igazoló okirat szülőföldi elismertetésével kapcsolatban felmerülő költségek;

* a támogatott doktori értekezésének, illetve tudományos publikációinak szülőföldi nyelven történő megjelentetésével kapcsolatos költségek;

* a támogatott szülőföldi munkába állásához és a szülőföldi tudományos életbe történő beilleszkedéséhez, esetleg doktori disszertációja elkészítéséhez szükséges eszközbeszerzéssel kapcsolatos (pl. tudományos munkavégzéshez elengedhetetlen munkaeszköz, szakkönyv stb.) kiadások.

A pályázó a pályázaton való részvétellel elfogadja a következőket:

* Kizárható az a pályázó, aki az adatlapon valótlanságot állít vagy tényt elhallgat.

* Az értékeléshez pontosítás, további adat, információ, dokumentum kérhető, amely csatolható a pályázathoz.

* A pályázatokról a döntés alapelveit a Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériuma határozza meg, és hozza meg a döntést, amely minden pályázóra nézve kötelező. A döntéssel szemben fellebbezésnek nincs helye.

* Az elnyert támogatás nem folyósítható, amennyiben a pályázó nem írja alá a Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériumával a szerződést. A megítélt támogatás megvonható, amennyiben a támogatott nem teljesíti vagy megszegi a szerződésben vállalt kötelezettségeit.

* A pályázaton elnyert összeg két részletben (első fele a támogatási szerződés aláírását követően, második fele a szerződésben erre kijelölt időpontig a teljes elnyert összeg elszámolását követően) kerül folyósításra.

* A megkötésre kerülő támogatási szerződés aláírásával a támogatott vállalja, hogy a hazatérési támogatás felhasználásáról a támogatási szerződésben megjelölt időpontig számlákkal igazolt elszámolást küld az Agora Irodahálózaton keresztül a Márton Áron Szakkollégiumnak.

* A megkötésre kerülő támogatási szerződés aláírásával a támogatott vállalja, hogy a PhD/DLA képzésben a doktori cím megszerzését követően (az ösztöndíjszerződést aláírt pályázók esetében az abban foglaltaknak eleget téve egy éven belül) szülőföldjére hazatér(t) és ott állandó munkaviszonyt létesít(ett).

* A megkötésre kerülő támogatási szerződés megszegése esetén a támogatott köteles visszafizetni a folyósított támogatás kamatokkal megnövelt összegét. Ez alól a kötelezettség alól kivételes esetben, méltányolható indokok alapján az Oktatási Minisztérium adhat mentesítést.

* A pályázaton támogatást nyert hallgatók névsora nyilvános.

A pályázatok benyújtása és elbírálása folyamatosan zajlik, a pályázatok beadásának és postai beérkezésének végső határideje:

2003. szeptember 1.

A pályázatokat személyesen vagy postai úton kérjük eljuttatni a pályázó szülőföldjén található (valamelyik) Agora Irodába, az alábbi címek valamelyikére:

Révkomáromi Agora Iroda

945 01 Révkomárom (Komárno)

Tiszti Pavilon, P. O. Box 71

Szabó Helga

Tel./Fax: +421-35-77-13-841

E-mail: [email protected]

Pozsonyi Agora Iroda

811 03 Pozsony (Bratislava)

Klariska (Klarisszák u.) 7.

Gál Éva

Tel./Fax: +421-2-544-10-411

E-mail: [email protected]

Pályázni az Agora Irodáknál (a fenti címeken) igényelhető, valamint az Internetről is letölthető (www.agorairoda.net) adatlapon lehet. Az érdeklődők a fenti címeken és telefonszámokon kaphatnak további részletes felvilágosítást a pályázatról, a pályázati adatlapról (mely beszerezhető ugyanitt) és a támogatási szerződésről.

A pályázat elbírálására a beadást követő 40 munkanapon belül kerül sor. A pályázat eredményéről szóló írásos értesítés az Oktatási Minisztérium döntését követően 7 munkanapon belül postai feladásra kerül.

Szükséges mellékletek, igazolások:

– Kitöltött pályázati adatlap

– Nyilatkozat arról, hogy a pályázó nem rendelkezik sem érvényes magyarországi tartózkodási engedéllyel, sem magyar állampolgársággal vagy bevándorlási engedéllyel, sem ezek megszerzésére irányuló, folyamatban lévő kérelemmel (ezen nyilatkozat mintapéldánya szintén beszerezhető az Agora Irodahálózat fenti elérhetőségein)

– Géppel írt szakmai önéletrajz

– Pályázati kérelem megindokolása max. 1 oldal terjedelemben

– A PhD/DLA képzésben a doktori cím megszerzését vagy a doktori képzés befejezését igazoló okirat másolata

– Hivatalos igazolás a szülőföldi munkaviszonyról (amennyiben mód van rá, a munkakönyv másolatával együtt)

– 2 db megcímzett és felbélyegzett válaszboríték

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?