Osztálykülönbséggel győzött a DAC Trencsénben, Trusa duplázott

dac

A DAC labdarúgócsapata magabiztosan, 3:0-ra győzött Trencsénben, a Niké Liga pótolt mérkőzésén.

Mindössze három nappal a Slovan elleni kaotikus rangadó után újra jelenése volt a DAC labdarúgócsapatának a Niké Ligában, amely Trencsénben lépett pályára. A mérkőzést eredetileg még a szeptemberi válogatottszünet előtt rendezték volna, de a trencséni gyepszőnyeg cseréje miatt elhalasztották. Az új, természetes borítást ezzel a találkozóval avatták fel a stadionban, nem mellesleg ezzel az élvonal utolsó műfüves pályája is hivatalosan a múlté lett.

Xisco Munoz, a DAC vezetőedzője változtatott pár helyen a Slovan elleni kezdőhöz képest, Csinger, Bernát és Bassey helyett ezúttal Ortiz, Ramadan és Redzic futott ki a pályára. Az új gyep kifogástalan állapotban, szinte már egy kicsit természetellenesen élénk zöldben pompázva fogadta a csapatokat – a kezdőkörbe pedig BL-meccseken vagy világbajnokságon látott módon egy kisautó szállította be a labdát.

Redzic már a második percben lövéssel próbálkozott, a hazaiak pedig a 11. percben, Donkor fejesével kerültek először helyzetbe. Az álmos percek közepette váratlanul érkezett a mérkőzés első gólja: Ramadan ügyesen tisztázta magát a középpályán, és lapos passzából Redzic maga törhetett kapura, aki higgadtan értékesítette a ziccert – 0:1.

Két perccel később Redzic gyönyörű passzal hozta ziccerbe Trusát, aki a Slovan elleni derbi utolsó percéhez hasonlóan ismét nemet mondott a góllövésre – egészen egy kerek percig, akkor ugyanis nagyon leleményesen helyet csinált magának a tizenhatos előterében, majd kilőtte az alsó sarkot – 0:2.

A mérkőzés jobbára eseménytelenül csordogált a szünetig, komolyabb helyzetek és szép megoldások nélkül. A folytatásban a játékvezető gyorsan belefújt egy DAC-akcióba, amely így egy pillanattal később hiába végződött góllal, majd a hazaiak is zavart tudtak kelteni egy ellentámadással. A trencséniek nem hagyták annyiban a meccset, a 64. percben már Popovicsnak is védenie kellett két ízben. A növekvő hazai aktivitásra remek válasza volt a DAC-nak, Vitális Milán lefülelt egy labdát a középpályán, indítását pedig Trusa viszonylag éles szögből a hálóba bikázta – 0:3.

A mérkőzés eldőlt, a hazaiak ezután már nem tudtak komolyabb helyzetet kidolgozni. Trusa májusban, a szezonzárón triplázott Trencsénben a zsolnaiak ellen, most pedig duplával jelezte, hogy nagyon szereti ezt a stadiont.

A DAC a győzelemmel fellépett a dobogó harmadik fokára. Legközelebb szombaton a szakolcaiakkal játszanak a sárga-kékek, szintén idegenben.

Galéria
Jegyzőkönyv

AS Trenčín–DAC 0:3 (0:2)

Gólszerzők: Redzic (22.), Trusa (27., 66.)

Játékvezető: Smolák, 2006 néző

Sárga lap: Derlek, Hájovský, Zorics, Suleiman, ill. Mendez, Bajo, Redzic

TRENČÍN: Katics–Hájovský, Bondarenko, Sztojszavljevics, Skovajsa–Bariš (80. Zorics), Ibrahim, Derlek (72. Fiala)–Sunday (62. Šefčík), Donkor (62. Mikulaj), Uchegbu (72. Suleiman)

DAC: Popovics–Andzouana (58. Yapi), Ortiz, Kacsaraba (58. Csinger), Brunetti, Mendez–Vitális (77. Herc), Bajo–Trusa, Redzic (77. Szendrei), Ramadan (70. Tuboly)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?