OLVASTUK, HOGY...

... egy közelmúltban végzett, széleskörű angol kutatás szerint a 25 és a 45 év közötti apák egyre többet foglalkoznak a gyerekeikkel.

... egy közelmúltban végzett, széleskörű angol kutatás szerint a 25 és a 45 év közötti apák egyre többet foglalkoznak a gyerekeikkel. Például csaknem 70%-uk mondta azt, hogy többet mesélnek a gyerekeiknek, mint a saját apjuk mesélt nekik, és minden második vélte úgy, hogy kedvesebb a srácaihoz, mint az apja volt hozzá.

Pszichológusok szerint a férfiaknak ma igényük van arra, hogy nagyobb szerepet vállaljanak a gyermekgondozásban. Nagy-Britanniában legalábbis ez azzal is jár, hogy egyre több férfi keres családbarát munkahelyet. De ettől függetlenül a felmérésben is azt mondta a megkérdezett apák 46%-a – és éppen a 25 és 34 év közöttiek –, hogy több időt szeretnének tölteni a gyerekeikkel.

... a brit Lancaster Egyetem kutatói angol és nemzetközi családokról szóló jelentéseket vizsgáltak, és arra a következtetésre jutottak, hogy azok a gyerekek, akiknek a felnevelésében az apa nagyobb szerepet vállal, jobb eredményt érnek el az iskolában, mint azok, akik csak az anyjuk rendszeres gondos-kodását élvezik.

A kutatás azt is megállapította, hogy a férfiak és a nők érzékszervei egyformán reagálnak az újszülöttek sírására és mosolyára (azonos módon változik a pulzusuk és a vérnyomásuk), és hogy a csecsemők éppen olyan könnyen alakítottak ki szoros kötődést az apjukkal, mint az anyjukkal, ha megfelelő arányban gondoskodott róluk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?