Nívós zenei muníció újév-kezdéshez

dd

Pozsonyban, Dunaszerdahelyen, Besztercebányán és Privigyén is fellép az év első napjaiban a világhírű amerikai The Golden Voices of Gospel.

Nálunk egzotikumnak számít az Amerikában őshonos gospel, amely templomi zene, de nem hívők számára is hatalmas élmény. A szólista és a kórus felelget egymásnak, ütemes tapssal, táncmozdulatokkal kísérve a vérbő spirituálékat, soulos hangulatú dalokat.

Ezt a hangszeres énekegyüttest 23 éve alapította Dwight Robson baptista tiszteletes New Yorkban, de hamarosan népszerűbbek lettek Európában, mint saját hazájukban. Ezért a formáció vezetője áttette székhelyét Németországba, és a 11-13 tagú csapatból többen követték őt. A felállás az évek alatt folyamatosan változott, az énekesek közül néhányan más formációkban is dolgoznak. A The Golden Voices of Gospel ma már márkanév, azaz van egy szélesebb kör, akik ismerik a repertoárt, és ha idejük engedi, beszállnak egy-egy európai turnéba. Ezt az alapító mondta el lapunknak a tavalyi adventi turné kapcsán, amely Dunaszerdahelyet is érintette.

„Az utóbbi években sokkal több amerikai zenész költözött át Európába, mint korábban. Egyszerűen jobban érzik itt magukat, jobban tudnak érvényesülni. Ráadásul az évek alatt sikerült találnom néhány remek európai koncertszervezőt, mint például az elóKoncert. Amerikában nehézkesebben mennek ezek a dolgok” – véli Robson.

Dwight Robson szerint gyakran azok is váratlan spirituális élménnyel gazdagodnak, akik csak a zene miatt érkeznek. „Nehéz időket élünk. A háborúk árnyékában az embereknek még inkább szükségük van egy biztos pontra, mert borzalmas felvételeket látnak a híradóban, amitől egyre szomorúbbak, ingerlékenyebbek. Nem állítom, hogy valaki a mi koncertünkön tér meg, de béke száll a lelkére, és talán közelebb kerül Istenhez is.”

A The Golden Voices of Gospel újévi turnéjának első állomása a pozsonyi evangélikus templom lesz január 2-án. Másnap este a dunaszerdahelyi VMK-ban lépnek fel. Akinek közelebb van Budapest vagy Miskolc, ott is találkozhat velük – január 4-én, illetve 5-én. A turné Besztercebányán folytatódik (január 6.) és Privigyén ér véget (január 7.). Olyan örökzöldeket hallhatunk tőlük, mint az Oh Happy Day, a He's Got The Whole World, a This Little Light vagy a Swing Wing Low. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?