Távozik Gareth Southgate az angol válogatott éléről

Gareth Southgate

Gareth Southgate nyolc év után távozik az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

Gareth Southgate lemondott az angol válogatott éléről a németországi Európa-bajnokság vasárnapi döntőjében elszenvedett vereség után – írja a Sky Sports nyomán a HVG.hu.

„102 mérkőzés és közel nyolc évnyi munka után Gareth Southgate bejelentette, hogy távozik a szövetségi kapitányi posztról” – közölte X-oldalán az angol szövetség.

Southgate hivatalos közleményében úgy fogalmazott: 

„Büszke angolként életem legnagyobb megtiszteltetése volt, hogy Anglia válogatottjában játszhattam, majd Angliát irányíthattam. Ez jelentett számomra mindent, és mindent bele is adtam. De itt az ideje a változásnak és egy új fejezetnek. A vasárnapi, Spanyolország elleni berlini döntő volt az utolsó mérkőzésem Anglia szövetségi kapitányaként”.

A vasárnapi Eb-döntőben Southgate csapata egyenlített Spanyolország ellen, de egy késői góllal kikapott. A találkozó után a szakember azt mondta, hogy „a torna legjobb csapata” győzött.

Gareth Southgate
Gareth Southgate

Az 53 éves Southgate 2016 őszén vette át az angol válogatott irányítását. Két évvel később az oroszországi világbajnokság elődöntőjébe vezette őket, és ezzel az első angol szövetségi kapitány lett, akinek ez sikerült Bobby Robson óta, 1990 óta.

Vezetésével az angolok a 2021-ben is bejutottak az Európa-bajnokság döntőjébe, ahol büntetőkkel kaptak ki Olaszországtól. Másfél évvel később, a 2022-es katari világbajnokságon a negyeddöntőig jutottak.

(HVG)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?