Spanyolország az Európa-bajnok

foci

Egy kifejezetten unalmas első és egy eseménydús második félidő után a spanyol labdarúgó-válogatott 2:1-re nyert Anglia ellen a németországi Eb döntőjében.

Az eseménytelen első félidőben egyetlen kapura lövést jegyezhettünk fel, azt is a ráadásban, amikor Foden egy szabadrúgás után próbálkozott.

Amennyire lassan csordogált a meccs az első játékrészben, meddő spanyol mezöfölénnyel, annyira felpörgött a játék a folytatásra. Már a 47. percben gól született, Yamal akcióját a másik spanyol szélső, Williams fejezte be -- 1:0. Nem sokkal később Olmót hagyták teljesen üresen a még sokkban levő angolok, de a középpályás (eddigi Eb-meccseivel ellentétben) nem tudott élni a lehetőséggel, és eltörte a labdát.

Érdekes módon a spanyolok továbbra is irányítottak, Anglia a 60. perc tájékán kezdett nagyobb nyomást kifejteni ellenfele kapujára. Kisebb-nagyobb helyzetek mindkét oldalon adódtak, gólt végül az angolok szereztek: a csereként beállt (és szinte folyamatosan a kezdőbe követelt) Palmer remekül lőtte ki a hosszú sarkot egy szép akciót követő, visszatett labdából -- 1:1.

Míg az angolokat korábban megfogta a bekapott gól, a spanyolokat egyáltalán nem: Yamal kétszer is a kapuba találhatott volna. A 86. percben aztán már ünnepelhettek, egy gyors, nagyon egyszerű akciót követően Cucurella lapos passzát az érkező (és korábban Moratát váltó) Oyarzabal spiccelte Pickford kapujába, megelőzve a védőjét -- 2:1.

Anglia ezúttal sokkal gyorsabban ocsúdott, egy szögletet követően Olmónak a gólvonalon állva kellett fejjel tisztáznia. A négyperces ráadásban viszont igazán nagy lehetőség már nem adódott előttük, így Spanyolország története során negyedszer lett Európa-bajnok, amivel abszolút csúcstartóvá vált. Angliának csakúgy, mint három éve, be kellett érnie az ezüsttel. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?