Nézzen színházat a lockdown idején is

Portugál

A lockdown idején sem kell színházi előadások nélkül maradnunk – a színházrajongók az eSzínház kínálatából is válogathatnak. Az eSzínház magyar színházakat fog össze, ezek felvételről sugárzott előadásait és színházpremierjeit nézhetjük meg a weboldalon. Ezúttal az online platform állandó kínálatából szemlézünk.

Kvartett: a Pesti Színház előadása

Spiró György Kvartett című darabjának egyetlen helyszíne egy apró panel-konyha. A Kvartett házaspárja (Börcsök Enikő és Hegedűs D. Géza) unalmas életét egy váratlan esemény zavarja meg. Betoppan hozzájuk egy idegen, a Vendég (Kern András), aki szeretne meghálálni egy régi segítséget: azt, hogy az '56-os forradalom után valaki időben figyelmeztette őt ahhoz, hogy elmenekülhessen. A darabot Marton László rendezte.

 

Mercedes Benz: a Vörösmarty Színház előadása
Esterházy Péter történelmi revüje a Szlovák Nemzeti Színház felkérésére készült 2017-ben. A darab az ember tragédiájának keretjátékát idézi: az Úr fogadást köt Luciferrel, a fogadás tétje pedig az, vajon elbukik-e a magyar történelem egyik legendás, évszázados családja, az Esterházy-család. A darab magyarországi ősbemutatóját a székesfehérvári Vörösmarty Színház játszotta 2019-ben.

 

Portugál: a Katona József Színház előadása

Egressy Zoltán darabja az elmúlt két évtized magyar színházainak egyik legnépszerűbb színműve. A történet helyszíne egy Isten háta mögötti szlovákiai magyar falu, Reste, ahol mintha megállt volna az idő és megrekedtek volna a karaktertípusok. Ebbe a közegbe érkezik egy nagyvárosi megkeseredett értelmiségi. A Katona Színház előadásában Pelsőczy Réka, Keresztes Tamás és Csuja Imre játszanak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?