Nem hozott eredményt az írók és a stúdiók tárgyalása

ooo

A nagy hollywoodi stúdiók és a streamingszolgáltatók képviselői (AMPTP) pénteken ültek tárgyalóasztalhoz először az Amerikai Írószövetséggel (WGA) azóta, hogy az írók május 2-án sztrájkba léptek. Ez a találkozó a WGA szerint nem hozott megállapodást.

A megbeszélésen megvitattak egy „lehetséges tárgyalási protokollt” és „egy előzetest azokról a kérdésekről, amelyeket mindkét fél újra tárgyalóasztalhoz kíván hozni az újraindításkor” – közölte a WGA főtárgyalója, Ellen Stutzman, majd így folytatta: „Jelenleg nincs megállapodás ezekről a pontokról, mert az AMPTP azt mondta, hogy konzultálniuk kell a tagstúdióikkal, mielőtt továbblépnének.”

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint az írók és a stúdiók/streamerek álláspontja bizonyos kérdésekben közeledett, azonban az úgynevezett írói szobák, azaz a közös alkotóterek megőrzéséről és a sikeralapú maradványdíjak fizetéséről egyelőre hallani sem akarnak a stúdiók.

Bennfentes források szerint a felek a következő napokban várhatóan újra kapcsolatba lépnek egymással, miután a WGA és az AMPTP vezetői is megvitatják a pénteken elhangzottakat a saját céhükön belül. Los Angeles vezetése eközben megoldást sürget, ugyanis a sztrájkok a városra is súlyos gazdasági terhet rónak.

Megbénította az amerikai filmipart az elégedetlen forgatókönyvírók és a hozzájuk később csatlakozó színészek sztrájkja. A legtöbb készülő film és sorozat leállt, a forgatások csúsznak, sőt, az amerikai televíziós akadémia Emmy-díj-átadóját sem tartják meg a tervezett időpontban. Erre eddig csak egyszer volt példa, 2001-ben, a szeptember 11-i terrortámadás miatt. Az pedig, hogy a forgatókönyvírók és a színészek egyszerre sztrájkolnak, legutóbb 1960-ban fordult elő, amikor a színészek munkabeszüntetését Ronald Reagan vezette.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?