Nagydumás kiscsajok

A Nagydumás kiscsajok főhősnője Molly Gunn (Brittany Murphy), az elkényeztetett csitri, aki rocksztár apja vagyonát örökölve gondtalanul bulizza végig mindennapjait. Ám vége szakad az önfeledt szórakozásnak, amikor a család jóravaló könyvelője meglép a vagyonnal, így Mollynak szembe kell néznie a munka ördögével.

A Nagydumás kiscsajok főhősnője Molly Gunn (Brittany Murphy), az elkényeztetett csitri, aki rocksztár apja vagyonát örökölve gondtalanul bulizza végig mindennapjait. Ám vége szakad az önfeledt szórakozásnak, amikor a család jóravaló könyvelője meglép a vagyonnal, így Mollynak szembe kell néznie a munka ördögével. Barátnője, Ingrid (Marley Shelton) és haverja, Huey (Donald Faison) segítségével sikerül felhajtania egy bébiszitteri állást, mégpedig Roma Schleine (Heather Locklear, tudjátok, Stacy a T. J. Hooker-ből!) lányára, Rayre (Dakota Fanning) kell felügyelnie. Ám az újdonsült au pair és a kislány tűz és víz: míg Molly esze folytonosan a bulin és a jóképű rockzenészen jár, addig Ray nyugtatókat szed és zsarnokoskodik. Nem csoda, hogy lassan egymás agyára mennek. Hogy mi lesz ebből...

Sajnos semmi jó. A Nagydumás kiscsajok amolyan visszájára fordított Hamupipőke sztori. A gazdag, mindenki által körberajongott Molly az emberpróbáló munka (bébiszitter-kedés?) és Ray hatására teljes átalakuláson megy keresztül, így a film végén a felszínes csillogást megvetve kastélyként vezeti elő a Kőbánya-Kispest legrosszabb állapotban lévő garzonjait is megszégyenítő új lakását. A történetre felesleges lenne több szót pazarolni, hiszen teljességgel kiszámítható, sablonokból és sztereotípiákból építkezik, tarkítva gyomorforgatóan giccses jelenetekkel. A kezdés után 20 perccel pedig az is világossá válik, hogy a kiscsajoknak közel sincs olyan nagy dumájuk, mint ahogy azt a cím mutatná, ráadásul az egyikük már 26 éves is elmúlott. A poénok rendkívül gyérek, a nem vicces kategóriába tartozó „hasraesős” jelenetek között csak elvétve akad értékelhető humorforrás.

A Nagydumás kiscsajok a tinivígjátékok megcsúfolásához áll a legközelebb, felvonultatva annak összes lehetséges hibáját és gyengeségét, ugyanakkor nélkülözve a műfaj sikerének kulcsfontosságú dramaturgiai eszközeit és azon elemeket, amik szerethetővé tesznek egy ilyen filmet. Csak azoknak ajánlható nyugodt szívvel, akik a Bravo újság és a Popcorn magazin „valóságában” élnek. (mozinet)

Nagydumás kiscsajok (Uptown Girls), színes, amerikai film, 2003., 92 perc, Rendezte: Boaz Yakin, Szereplők: Brittany Murphy, Dakota Fanning, Donald Faison, Heather Locklear, Marley Shelton

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?