Musical a másságról

Pozsony. Május 29-én igazi családi darabbal érkezik a fővárosba a kassai Thália Színház.

Pozsony. Május 29-én igazi családi darabbal érkezik a fővárosba a kassai Thália Színház. A dzsungel könyve, Dés László, Geszti Péter és Békés Pál zenés műve az idei évad legnagyobb sikere volt Kassán, és minden bizonnyal a pozsonyi Hviezdoslav Színházba is telt házat vonz majd, hiszen minden korosztály találhat benne kedvére valót. A zenei és vizuális szempontból egyaránt igényes előadás rendezője Moravetz Levente, a koreográfia Dévényi Ildikó munkája, a főbb szerepekben pedig Hundzsa Tamás, Nagy Kornélia, Kollárik Lucia, Dudás Péter, Germán Lívia, Tóbisz Tibusz és Petrik Szilárd látható.

Kipling világhírű regénye a hataloméhségről, a magányról és az önbizalom fontosságáról szól, valamint arról, hogy a másságot, az „idegent” senki sem fogadja be igazán, hogy mindig az ösztönök győzedelmeskednek a józan ész fölött. Maugli, a farkasok által felnevelt emberpalánta végül rádöbben, hogy sem a farkasok közé, sem pedig a falu közösségébe nem tartozik igazán. Ezt az alapvetően borús üzenetet „szelídítették” a musical alkotói zenés formába, szellemes dalszövegekkel és kellemes zenével.

„Alapvetően arra törekedtem, hogy a zene a szereplők karakterét, a szituációkat mélyítse, erősítse, és közben a történetet vigye, lódítsa előre. És még valami: miután ez a darab prózai színháznak készült, a dalok megírásánál figyelembe kellett vennem, hogy nem profi énekesek adják elő, így a hangterjedelem és a dalok nehézségi foka ennek megfelelő” – olvasható a műsorfüzetben Dés Lászlótól. A Thália társulata, valamint a „vérátömlesztést” jelentő kassai gimnazisták jelesre oldották meg ezt a nehéz feladatot, olyannyira, hogy a közönség nyomására a darab a jövő évadban is repertoáron marad. A pozsonyi előadás a Magyar Köztársaság Kulturális Intézetének támogatásával valósul meg, jegyek korlátozott számban még kaphatóak, érdeklődni a 0905/ 707-232-es telefonszámon lehet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?