Moszkvát bosszantják a bírálatok

Moszkva. Az Egységes Oroszország, amelynek listáját Vlagyimir Putyin államfő vezette, 315 mandátumot szerzett az állami dumában, az orosz parlament 450 fős alsóházában. A kommunista párt 57-et, a Liberális Demokrata Párt (LDRP) 40-et, az Igazságos Oroszország pedig 38 képviselőt küldhet a dumába.

Moszkva. Az Egységes Oroszország, amelynek listáját Vlagyimir Putyin államfő vezette, 315 mandátumot szerzett az állami dumában, az orosz parlament 450 fős alsóházában. A kommunista párt 57-et, a Liberális Demokrata Párt (LDRP) 40-et, az Igazságos Oroszország pedig 38 képviselőt küldhet a dumába. Vlagyimir Csurov, a központi választási bizottság vezetője azt is elmondta, eddig a vasárnapi parlamenti választásokon leadott szavazatok 99,8 százalékát dolgozták fel. Csurov pontosított adatot közölt a részvételi arányról: 64 százalékos volt, nagyobb, mint a 2003-as, illetve az 1999-es választásokon. Tegnap a moszkvai külügy kemény szavakkal reagált a külföldi megfigyelők megállapításaira. „Az orosz fél figyelmesen tanulmányoz minden véleményt és ajánlást, hogy figyelembe vegye azokat, ha erre alkalmasak. Erős kételyeket ébreszt azonban néhány értékelés, amely az ET és az EBESZ megfigyelői misszióinak december 3-i sajtóértekezletén hangzott el.”

Előző este Vlagyimir Putyin kijelentette: Oroszország egy nap visszatérhet az európai hagyományos haderők és fegyverzet korlátozásáról szóló (CFE-)szerződés?hez, de csak akkor, ha a NATO-tagországok ratifikálják az egyezség módosított változatát. Az orosz elnök a múlt héten írta alá a CFE-szerződésre meghirdetett moratóriumról szóló törvényt. Nem sokkal később az amerikai külügyi tárca közölte: Oroszországnak nincs joga felfüggeszteni ezt a szerződést. Sean McCormack szóvivő azt mondta: a CFE-szerződés nem tartalmaz olyan cikkelyt, amely lehetővé tenné a végrehajtás felfüggesztését. (MTI, ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?