Most éri meg igazán vallásos zenésznek lenni

ff
Budapest |

Idén 350 millió forint áll rendelkezésre a vallásos alkotóközösségek, zenészek támogatására, pályázni július 25-ig lehet, határon túliaknak is – jelentette be a napokban a magyar kulturális tárca.

Vitályos Eszter államtitkár rendkívül fontosnak nevezte a keresztény nemzeti identitás megalapozását, megerősítését, ezt célozza a magyar kormány által 2019-ben indított vallásos könnyűzenei program is, amely elősegíti a Kárpát-medencei vallásos hagyományok megőrzését:

„Nem titkolt szándékunk, hogy minél magasabb szintre emeljük a hazai vallásos könnyűzenei kultúrát. A program a vallásos közösségekben már meglévő hangszeres és vokális együttesek képzésének, tevékenységének, működésének támogatásáról szól; az alkotói munka segítésén, a professzionális vallásos könnyűzenei élet folyamatos fejlesztésén keresztül egységben kezeli a zenekarok, művészek, előadók támogatását – hangsúlyozta, majd hozzátette: – A program a modern irányzatokat éppúgy magában foglalja, mint a gospelt, a spirituálét vagy a folk-rockot, ami annyiban különbözik a popzene többi részétől, hogy a dalszövegek az Isten iránt érzett szeretetről, a valódi szabadságról, a boldogságról szólnak.”

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerint az elmúlt négy évben 957 magyarországi település, 962 katolikus és más keresztény szervezet együttese, illetve 1390 magánszemély pályázhatott támogatásra. Most felszerelésekre, hangszerekre lehet támogatást kérni, a határon túli magyarok is pályázhatnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?