Minimális célunk csak a maximum lehet

A kultikus Sex Action tavaly újból összeállt, hogy életre keltsen egy ’94-ben lezárt álmot, s bebizonyítsa, a dübörgő rockzene él és virul.
Az 1990-ben megalakult budapesti zenekar négy nagylemezt követően, 1994-ben átalakult, és nevét Actionre változtatta.

A kultikus Sex Action tavaly újból összeállt, hogy életre keltsen egy ’94-ben lezárt álmot, s bebizonyítsa, a dübörgő rockzene él és virul.

Az 1990-ben megalakult budapesti zenekar négy nagylemezt követően, 1994-ben átalakult, és nevét Actionre változtatta. Nem sokkal később Mátyás Attila és Zana Zoltán elhagyta a csapatot, amely néhány, kevésbé sikeres próbálkozás után feloszlott. A fiúk 2004-ben, az énekes, Szasza születésnapi buliján úgy döntöttek, ismét együtt vágnak neki a zenei életnek, kijátsszák a kijátszatlant. A Sex Action a Sziget Fesztiválon tért vissza, frenetikus koncertet adott a Nagyszínpadon. A régi dalok az új évezred technikájának segítségével átdolgozásra kerültek, és ősszel egy válogatásalbumon láttak napvilágot a Private Moon gondozásában.

Február tizenegyedikén az együttes aláírta új lemezszerződését az mTon kiadóval. A közös munka első gyümölcse az idei Sziget Fesztiválra megjelenő stúdióalbum lesz. Joós István, a Warner alá tartozó mTon marketing-igazgatója szerint maximális a bizalom a srácok iránt, ezért bele sem kellett hallgatniuk a készülő korong demóiba. Tresó Tibor, a zenekar sajtófőnöke elmondta, megmarad a régi vonal, nem lesz digitális tánczene a lemezen. „Már jóval a szerződés aláírása előtt elkezdtük a stúdiómunkát. Minimális célunk csak a maximum lehet. Egyébként nem volt egyszerű megtalálni a megfelelő kiadót, ugyanis a legtöbbnek különböző kérései voltak felénk, amelyeket nem tudtunk elfogadni. Az egyik azt akarta, hogy Ganxsta Zolee lépjen elő a dobok mögül és rappeljen, egy másik pedig azt, hogy Szasza egy manapság igen népszerű hölggyel adjon elő duettet“ – nyilatkozta a sajtófőnök.

A Sex Action tagjai jelenleg stúdióban dolgoznak a nyáron megjelenő nagylemezen, és készülnek a március huszonhatodiki Petőfi Csarnokbeli tizenötödik születésnapi bulira, ahol a tízéves Ganxta Zolee és a Kartel társaságában lépnek fel. (o, mTon, pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?