Mélyponton az Oscar-gála nézettsége

Los Angeles. Tavalyhoz képest 20 százalékkal csökkent az Oscar-gála nézettsége az USA-ban. Az idei 26,5 millió néző minden idők legalacsonyabb száma.

Los Angeles. Tavalyhoz képest 20 százalékkal csökkent az Oscar-gála nézettsége az USA-ban. Az idei 26,5 millió néző minden idők legalacsonyabb száma. A negatív rekordot eddig a 2008-as átadó tartotta, de azt is 5,5 millióval többen nézték, mint az ideit.

Minden elemző megemlíti, hogy idén az összes fontos élő, tévés esemény, mint a Golden Globe, a Grammy és a Super Bowl is a megszokottnál alacsonyabb nézettséget hozott. A csökkenést azzal is magyarázzák, hogy az internet korában felesleges a képernyők előtt éjszakázni, hiszen másnap reggel minden fontos történést be lehet pótolni online. Összefüggés van az Oscar-versenyben szereplő filmek népszerűsége és a gála nézettsége között is. Például 20 éve, amikor a Titanic nyerte a legfontosabb díjakat, 55 millió amerikai nézte a közvetítést. Az idei jelöltek viszont nem voltak igazi kasszasikerek.

A nézettségi adatok nem érintik érzékenyen a díjátadót közvetítő ABC csatornát, amely évi 75 millió dollárt fizet az amerikai filmakadémiának ezért, ugyanakkor a gála szüneteiben leadott reklámokkal 120 milliós bevételt kasszírozott. Remek promóció volt a gála a műsor házigazdájának, Jimmy Kimmelnek, aki esténként az ABC-n vezet beszélgetős műsort. (MTI, index)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?