Mélyponton a szebb éveket látott duó

A Pet Shop Boys idén viszszatért az eredeti hangzásvilágához, Fundamental címmel egy kitűnő nagylemezzel rukkolt elő.

A Pet Shop Boys idén viszszatért az eredeti hangzásvilágához, Fundamental címmel egy kitűnő nagylemezzel rukkolt elő. Valószínűsíthető volt, hogy Neil Tennant és Chris Lowe az új albumán nem folytatja a ’93-as Very című lemez óta tapasztalható, a szintipoptól egyre távolodó hangzást, hanem visszatér a gyökereihez, mivel a stílus ismét előtérbe került, és a fiúk a távolodással együtt a reflektorfényből is egyre jobban kiszorultak. A neves producer, Trevor Horn felügyelete mellett készült, május 22-én kiadott korong visszarepít a nyolcvanas évtizedbe. Nosztalgiamentes, és teljes mértékben megállja a helyét a mostanság rendkívül aktív elektropop-mezőnyben. Az album első kislemezdala, a Tony Blair és George W. Bush kapcsolatán élcelődő I’m With Stupid a duó harminchetedik kislemeze, és huszadik TOP 10-es slágere Nagy-Britanniában; a nyolcadik helyig jutott. A korong a biztató előjelek ellenére nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, összeladási példányszáma elég kiábrándító. A róla harmadikként kimásolt Numb című felvétel a fiúk második legrosszabb helyezését érte el Nagy-Britanniában a harminckilenc dalból, a csúcspozíciója a 23. hely volt. Ennél rosszabbul csak a ’91-es Was It Worth It szerepelt, a 24. helyig jutott, a többi mind bekerült az első húszba. (pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?