Megjelent a Tábortűz legújabb száma

Az Illésházi Alapiskola focicsapatának tagjai „köszöntik” az olvasókat a Tábortűz legújabb, májusi számának címoldalán. A második oldalon az Anyák napja alkalmából az édesanyákról szól Móra Ferenc Anyának című verse.

Az Illésházi Alapiskola focicsapatának tagjai „köszöntik” az olvasókat a Tábortűz legújabb, májusi számának címoldalán. A második oldalon az Anyák napja alkalmából az édesanyákról szól Móra Ferenc Anyának című verse. Az Emlékeztető rovatban Batsányi János, Krúdy Gyula és Nikolaus Kopernikusz rövid életrajza olvasható a májusban esedékes születési, illetve elhalálozási évfordulójuk kapcsán. A 4–5. oldalon szokás szerint az olvasók írásai, beszámolói, a 6–7. oldalon a popvilág legfrissebb hírei kaptak helyet. A riport ezúttal a Nagyszarvai Alapiskolában készült, a Világcsavargó rovat pedig egy osztrák kisvárost, Muraut mutatja be. Egész oldalas riport számol be a csokitojások világrekorder gyűjtőjéről, Fuaszt Mártonról abból az alkalomból, hogy a magyarországi fiatalember gyűjteményét Pozsonyban is bemutatta. A hónap témája a világ nyelveivel, a nyelvek kialakulásával, újak születésével és pusztulásával foglalkozik. A sportrovatban a gyűrű magyar olimpiai bajnokával, Csollány Szilveszterrel készült interjú. A poszteren a Desperado együttes látható. A gyerekek kedves versei, hangulatos rajzai töltik ki a 18. oldalt. A Micsoda csoda rovatban a világ és környezetünk érdekességeiről, az Állati rovatban a szürkület állatairól, a denevérekről olvashatunk. Az Agyfényesítő kérdései, Herman Ottó gyönyörű írása, József Attila és Juhász Gyula májusi hangulatú versei, Egon Schiele egyik festményének ismertetése, a Rákóczi-féle szabadságharc kezdetének háromszázadik évfordulója alkalmából a szabadságharc kezdetét jelző brezáni pátensről szóló írás található a Mozaik rovatban. Viccek, játékok, rejtvények, a könyvklub legújabb ajánlata, valamint az egyik legszebb és egyre híresebb magyar színésznő, Ónodi Eszter bemutatása zárja a Tábortűz májusi számát. (b)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?