Mambo Italiano

Az egyszerű és praktikus útmutatás érdekében kijelenthetjük, hogy ez a film a Bazi nagy... sorozat egy újabb darabja.

A film, mely ezúttal az újvilágba szakadt görög kolónia viszontagságos és nemzeti színezettel vastagon nyakon öntött történetét (Bazi nagy görög lagzi), a Kanadába szakadt olasz kolónia ugyancsak folklorisztikus, plusz még szexuális mássággal is súlyosbított históriájára cseréli fel.

Hagyománytisztelő olaszaink: Gino papa (Paul Sorvino – A nagymenők) és Maria mama (Ginette Reno), kevésbé hagyománytisztelő gyermekeik pedig: Angelo (Luke Kirby) és Anna (Claudia Ferri). A pizzaillatú kertvárosi idillt a fiatalok önállósulási törekvései teszik tönkre, túl a húszon ugyanis szeretnék végre a saját életüket élni, a szülők viszont a tradíciók szerint azt tartanák üdvösnek, ha a csemeték házasságkötésükig a szülői házban élnének és békésen falnák a mama pasztáját. Angelo azonban nagy tettre szánja el magát: elköltözik otthonról, amivel persze jól összetöri a szülők szívét, hát még ha tudnák, hogy lakótársa, Nino, többet jelent számára puszta bérlőtársnál... Nincs azonban titok, mi ki ne tudódna, lesz hát irtózatos ribillió olaszkolónia-szerte, hiszen ki látott már olyat, hogy egy snájdig olasz fiú saját nemét szeresse! Meg is van győződve mindenki arról, hogy ezek a fiúk nem homoszexuálisak, csak éppen még nem találták meg a nekik való lányt, úgyhogy a szülők folytatják a harcot a megfelelő ara meglelése és egy „tisztességes” bazi nagy esküvő reményében.

A kanadai rendező filmje a jó ritmusban adagolt poénoknak köszönhetően valóban vidám pillanatokkal ajándékozza meg a nézőt. A nemzeti és a szexuális másság iránti toleranciára nevelő hajlam is kellő mértékben van jelen – ez pedig a politikailag korrekt szórakoztatásnak mainapság már elengedhetetlen kelléke. (est)

Mambo Italiano (Mambo Italiano), színes, kanadai film 2003, 88 perc, Rendezte: Émile Gaudreault, Szereplők: Luke Kirby, Peter Miller, Claudia Ferri, Ginette Reno, Mary Walsh, Paul Sorvino, Sophie Lorain

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?