Magyar film is győzött

Pozsony. Március 5. és 8. között rendezték meg Early Melons címmel a diákfilmek nemzetközi pozsonyi filmfesztiváljának első évfolyamát. A Mladosť moziban, valamint az A4 – nultý priestor klub vetítőtermében a három nap alatt 13 ország 114 alkotójától több mint 150 filmet mutattak be.

Pozsony. Március 5. és 8. között rendezték meg Early Melons címmel a diákfilmek nemzetközi pozsonyi filmfesztiváljának első évfolyamát. A Mladosť moziban, valamint az A4 – nultý priestor klub vetítőtermében a három nap alatt 13 ország 114 alkotójától több mint 150 filmet mutattak be. A vetítésekre ezerötszázan voltak kíváncsiak. A programot három fő szekcióra osztották: a diákfilmek nemzetközi versenyére, a szlovák filmek versenyére, valamint az információs szekcióra, amelyben olyan munkákat mutattak be, amelyeket más diákfilm-fesztiválokon sikerrel vetítettek már. A nemzetközi versenyben a zsűri – melynek tagja volt Kapronczai Erika is – A legjobb játékfilm díját nem adta ki, A legjobb dokumentumfilm díját Daniela Rusnokovának (VŠMU) a Soňa és családja című dokumentumáért ítélte oda. Ez az opus a gyermekeit egyedül nevelő nagycsaládos roma asszony, Soňa mindennapjaiba vezeti el a nézőt. A legjobb animációs film díját Ducki Tomek (a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem volt hallgatója) Life Line (Életvonal) című 2006-os munkája nyerte el. A Life Line szinopszisa szerint „közelkép egy világról, ahol meghatározott törvények uralkodnak, a lehetőségek behatároltak, a hibák végzetesek, és nincs javítási lehetőség”.

Az Early Melons fődíján két alkotás osztozik: Daniela Rusnoková Soňa és családja, valamint Viera Čákanyová (FAMU) Under Underground című munkája. (tb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?