Ma van a magyar költészet napja

ja

Bár első alkalommal 1956-ban tartották a magyar líra ünnepét, 1964 óta József Attila születésnapjához kapcsolódik az esemény. Hazai vonatkozás, hogy Márai Sándor is ezen a napon született. Április 11-én minden évben kulturális rendezvények várják a látogatókat - nem csak Magyarországon, nálunk is.

Néhány hazai, a költészet napjához fűződő rendezvényhez szeretnénk kedvet adni.

Zsapka Attila koncertje Pozsonyban

Tiszta szívvel címmel ad koncertet  Zsapka Attila ma este 17 órától Pozsonyban. A koncerten megzenésített versek hangzanak el - az előadó a pozsonyi Csemadok Rákosi Ernő nagytermében várja a kzönséget.

Cseh Tamás-emlékkoncert Losoncon

Szintén kedden este, 18 órai kezdettel a Tornóczi Tibor és Göbő Sándor alkotta Fifti-fifti duó a zeneszerzőelőadó, Cseh Tamás dalait idézi fel. A koncert az egy hónapon át tartó Kármán Napok eseménysorozat első rendezvénye is egyben. A helyszín a Kármán József Alapiskola és Óvoda Ráday-terme.

Nyáry Krisztián Dunaszerdahelyen

Nyáry Krisztián író és irodalomtörténész lesz a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ vendége. A híres magyar írók és költők szerelmi életével foglalkozó Így szerettek ők könyvsorozata az elmúlt évek legnagyobb könyvsikerei közé tartozik. Nyáry Krisztiánnal a 11 órakor kezdődő délelőtti eseményen Kis Lívia magyartanár, este 18 órától pedig Tarcsi Alica, a művelődési központ munkatársa beszélget majd.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?