Ma tárgyalnak a stúdiók a sztrájkoló írókkal

ss

Kimozdulhat az állóháborús állapotból a hollywoodi forgatókönyvíró-sztrájk: az írókat tömörítő szakszervezet bejelentette, hogy ma leülnek tárgyalni a stúdiókkal.

A megbeszélést az Alliance of Motion Picture and Television Producers (Mozgókép- és Televíziós Producerek Szövetsége, AMPTP) kezdeményezte az írók szakszervezeténél, amely hangsúlyozta: senki ne dőljön be pletykáknak, minden fontos információt az első adandó alkalommal nyilvánosságra hoznak.

Az AMPTP szóvivője kiemelte, elkötelezettek amellett, hogy minden fél számára előnyös megegyezésre jussanak az írószakszervezettel, és a szintén sztrájkban lévő színészszakszervezettel, a SAG-AFTRA-val is. Utóbbi csak néhány hete, július 14-én kezdett sztrájkba. Az, hogy a forgató-könyvírók és a színészek egyszerre sztrájkolnak, legutóbb 1960-ban fordult elő, amikor a színészek munkabeszüntetését Ronald Reagan vezette.

A sztrájkok máris felforgatták az amerikai filmipart, több produkciót halasztani kellett, és később tartják az Emmy-díj-átadót is. Az írósztrájk május 2-án kezdődött, miután megfeneklettek a tárgyalások olyan kérdésekben, mint az MI használata vagy az írók részesedése a produkciók profitjából. A színészsztrájk szintén érinti az MI kérdéskörét, valaminta streamingplatformok előfizetőszáma után járó részesedéseket.

A napokban olyan A listás sztárok támogatták jelentős összegekkel az ügyet, mint George Clooney, Meryl Streep és Matt Damon. Ők Dwayne Johnson példáját követve fejenként egymillió dollárt adományoznak a sztrájkoló színészek megsegítésére. Eddig tizenötmillió dollár gyűlt össze a segélyalapban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?