LISTAMUSTRA

A slágerlistákat nagyító alá helyező összeállításunk ezentúl hétről hétre a Kultúra oldalon lesz olvasható. Ezúttal az Egyesült Államok listáit vesszük górcső alá. Az amerikai zeneipart kora őszi lemezdömping jellemzi. Az albumeladási lista tízes mezőnyében öt újdonság szerepel.
Egyesült Államok
Kislemezek
1.

A slágerlistákat nagyító alá helyező összeállításunk ezentúl hétről hétre a Kultúra oldalon lesz olvasható. Ezúttal az Egyesült Államok listáit vesszük górcső alá. Az amerikai zeneipart kora őszi lemezdömping jellemzi. Az albumeladási lista tízes mezőnyében öt újdonság szerepel.

Egyesült Államok

Kislemezek

1. Soulja Boy: Crank That (Soulja Boy)

2. Kanye West: Stronger

3. Britney Spears: Gimme More

Nagylemezek

1. Rascal Flatts: Still Feels Good

2. Keyshia Cole: Just Like You

3. Foo Fighters: Echoes, Silence, Patience & Grace

Zenei siker magánéleti kudarc után

Az 1990. július 28-án született chicagói rapper, Soulja Boy slágere egy megszakítással negyedik hete vezeti a Billboard magazin kislemezlistáját. A százas összesítés legnagyobb előrelépője Britney Spears újdonsága, a Gimme More – a felvétel a 68. helyről a bronzérmes pozícióba lépett elő. Várható azonban, hogy a jövő héten máris mélyrepülésbe kezd, vagy legalábbis elhagyja az élmezőnyt. Az USA-ban közel száznyolcvanezren töltötték le digitális formátumban a dalt megjelenésének hetében, s ezzel a letöltési rangsor élére ugrott. Napjaink vezető botrányhősévé előlépett énekesnő közben állandó vendég a Los Angeles-i bíróságon, ahol volt férjével, Kevin Federline-nal két kiskorú gyermekük felügyeleti jogáért harcol. Korábban a bíró a további értesítésig az apának ítélte a kisfiúk kizárólagos felügyeletét. Az elmúlt héten az albumlista csúcsán az ötvenharmadik életévében járó Reba McEntire countryénekesnő nagylemeze, a Reba Duets nyitott, amelyen többek közt Faith Hill-lel, Kelly Clarksonnal és Justin Timberlake-kel énekel duettet. A héten is countryzenei kiadvány került az élre, a Rascal Flatts nevű trió ötödik stúdiólemeze, a Still Feels Good. A korongból a megjelenés hetében 547 ezer példányt értékesítettek. A fiúk tavaly a countryzenén belül a második legjobb debütálást produkálták – a Me And My Gang című negyedik albumukból 721 ezer kelt el az első hét nap alatt. Ennél többet egy hét leforgása alatt csak Tim McGraw adott el 2004 augusztusában a Live Like You Were Dying című lemezéből, 766 ezret. A Rascal Flatts 2000 júniusában mutatkozott be a nagyközönség előtt, ekkor látott napvilágot az együttes nevét viselő első albuma, amit 2002 októberében a Melt című követett. Az igazi áttörést a Feels Like Today című harmadik lemez hozta meg, amelynek eladási példányszáma már túl van a négymillión. Az ezüstérmes pozícióban Keyshia Cole második stúdióalbuma nyitott, megelőzve a Foo Fighters újdonságát. Új belépő még a tízes mezőnyben a negyedik helyre megérkező Jill Scott ötödik lemeze, a The Real Thing: Words And Sounds Vol. 3 és a nyolcadik helyen debütáló négytagú Jagged Edge korongja, a Baby Makin’ Project című. (puha)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?