Látvány a Szigeten

A ma kezdődő Sziget szervezői lelkesen hirdetik, hogy ez egy összművészeti fesztivál, ahol zene nélkül is el lehet tölteni az időt. Nézzük, mit talál a programfüzet-ben az, akit esetleg hidegen hagy a könnyűzene.Budapest.

A ma kezdődő Sziget szervezői lelkesen hirdetik, hogy ez egy összművészeti fesztivál, ahol zene nélkül is el lehet tölteni az időt. Nézzük, mit talál a programfüzet-ben az, akit esetleg hidegen hagy a könnyűzene.

Budapest. Kiállítások, cirkuszi produkciók, alternatív színházi és táncelőadások, workshopok, pódiumbeszélgetések, extrém sportbemutatók és rengeteg izgalmas installáció, amelyekkel a fiatal magyar művészek lépten-nyomon meglepik a lófráló szigetlakókat.

A jelentősebb magyarországi múzeumok és galériák évek óta kitelepülnek a Szigetre, potenciális látogatókra vadászva. Úgy tűnik, a szigetlakók vevők a képzőművészetre, én legalábbis eddig mindig nagy nyüzsgést, nézelődést tapasztaltam a múzeumi negyedben.

A cirkuszművészet az utóbbi négy-öt évben vált hangsúlyossá. Persze azelőtt is gyakran ott volt az Eötvös Cirkusz, vagy más magyar társulat, amelyek a hagyományos hozzáállást képviselték. A mostaniak viszont az új cirkuszt, ahol a látvány, a zene, a megelevenedett történet egyszerre hat a nézőre. Ahol nincsenek idomított állatok, vannak viszont kiváló artisták, akik a színészet alapjait is elsajátították. A Cirque de Sziget sátorban, illetve a kültéri színpadon négytől éjjel egyig váltják egymást a kanadai, ausztrál, német és magyar társulatok, naponta nyolc hosszabb-rövidebb műsort láthat a közönség.

A tavalyinál sokkal gazdagabb műsorral készül a színház- és táncsátor, ahol olyan besorolhatatlan programpontok is helyet kaptak, mint a vezetett altatás, melynek során a vállalkozók érzékszerveinek „újraindítása” zajlik. A szeánsz vezetői egyszerre korlátozzák és töltik fel információkkal a látást, hallást és tapintást, miközben a résztvevők nyugágyakban pihennek.

A német Maxim Gorki Theater interaktív szimulációval készül, amelynek során a jelentkezőkkel együtt értelmezik újra az utópiát egy békés és egységes európai közösség szempontjából. Meddig vagyunk képesek elmenni annak érdekében, hogy a kivívott státuszunkat megvédjük? Mit érhetünk el például a határzárral? Mi alapján és ki dönti el, kiből válhat európai polgár? Az előadás szombattól keddig naponta látható és „átélhető”.

Idén ismét lesz mozi, egy légkondis sátorban olyan magyar filmeket vetítenek angol felirattal, amelyek az utóbbi években sikert arattak a mozikban, illetve filmfesztiválokon. Tizenhat film látható az egy hét alatt, ma 13 órától az Isteni műszak című fekete komédia indítja a programot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?