Kis pénzből nagy álomvakáció

Ha az egész család útra kel, megérzi azt a pénztárcánk is – arról nem beszélve, hogy a pénzügyek miatti folytonos aggódás végképp elrontja megérdemelt vakációzásunkat. A pénzmegtakarítás kulcsa a tervezés: ha mindent előre kigondolunk, nem érhetnek meglepetések.

Ha az egész család útra kel, megérzi azt a pénztárcánk is – arról nem beszélve, hogy a pénzügyek miatti folytonos aggódás végképp elrontja megérdemelt vakációzásunkat. A pénzmegtakarítás kulcsa a tervezés: ha mindent előre kigondolunk, nem érhetnek meglepetések.

Még mindig a legolcsóbb és legkényelmesebb utazást biztosítja az autó: fél házunkat bepakolhatjuk a csomagtartóba. Hűtőládánkat pedig feltölthetjük azokkal az apróságokkal, amire néha a legtöbb pénzt költjük: kis csokiszeletek, rágnivalók, innivaló. Mikor utazunk, csakis mi döntjük el, mikor és hol állunk meg, mit nézünk meg alaposabban és mit kutyafuttában – egyetlen csoportvezető sem áll a hátunk mögött.

Anyuka és apuka pedig felváltva vezetnek – így senki sem lesz túl fáradt. A gyermekeknek ne feledjünk el apró játékokat vinni, ha nem szeretnénk, hogy reggeltől estig a fülünkbe nyafogjanak. Nem rossz dolog előre megmondani nekik, mennyi pénzt költhetnek hazavihető apróságokra. ĺgy ők osztják majd be a szűkös anyagiakat.

Ha szűkre szabott a családi költségvetés, ne menjünk olyan helyekre, ahol túl sok a csábítás. ĺgy a vidámpark helyett válasszuk inkább az erdőt vagy a széles puszta egy részét. A sátorozás életre szóló élményt jelent a gyermekek számára. Nézzük meg azért, hogy ne magánterületre húzzuk fel a sátrat. Ha viszont máshol nincs hely, a viták elkerülésé érdekében kérjünk engedélyt.

Otthon, a vakáció végén számoljuk össze, hogy pontosan mennyit is költöttünk el a vakációzás alatt. Ezzel a következő autós vakáció költségeit is előre megtervezhetjük. (-res)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?