Kiosztották a Bambi-díjakat

Düsseldorf. Életművéért a legrégebbi német médiadíjnak számító Bambi-díjjal jutalmazták csütörtök este Düsseldorfban Sophia Loren olasz színésznőt.

Düsseldorf. Életművéért a legrégebbi német médiadíjnak számító Bambi-díjjal jutalmazták csütörtök este Düsseldorfban Sophia Loren olasz színésznőt. A Burda Kiadó Bambi-díját – amelyet a német média Oscar-díjának neveznek – 1948 óta osztják ki a legkülönbözőbb kategóriákban a filmtől kezdve a zenén és sporton keresztül egészen a különleges emberi teljesítményig. Az alapítók eredeti szándéka szerint azoknak, akik „tevékenységükkel megmozgatják, lenyűgözik és fellelkesítik az embereket”.

A bronzból készült, 18 karátos arannyal bevont életmű-őz?szob?rocskát a 73 éves Oscar-díjas színésznő a zsűri – azaz a médiakonszern főszerkesztői – indoklása szerint az olasz és a nemzetközi filmművészetben nyújtott páratlan teljesítményével érdemelte ki.

A bátorság Bambi-díját kapta az amerikai Tom Cruise, aki az elmúlt hetekben a Hitler elleni sikertelen merényletet elkövető Stauffenberg grófról készülő, Valkyrie című film főszereplőjeként Németország s a berliniek kedvence lett. Mint a zsűri indoklásában hangoztatta: a 45 éves Cruise páratlan elkötelezettséggel keresi a művészi kihívásokat, nem riadva vissza a kockázatoktól sem.

A nemzetközi zene kategóriában Bon Jovi és együttese részesült az elismerésben.

Az első Bambi-díjazott Jean Marais francia filmszínész és Röck Marika, a magyar származású primadonna és filmszínésznő volt, de a későbbiekben többek között Bambi-díjat kapott Borisz Jelcin egykori orosz elnök és az ’50-es és ’60-as évek másik olasz filmcsillaga, Gina Lollobrigida is.

A Bambi-díjakat idén ötvenkilencedik alkalommal adták át, s először Düsseldorfban. 15 kategóriában összesen harminckétBambit osztottak ki.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?