Izgalmas (szín)játékok

Gúta. Ma 18.30-kor tartják a sportcsarnokban a Meteorit 2006 – Nemzetközi Művészeti Fesztivál ünnepélyes megnyitóját.

Gúta. Ma 18.30-kor tartják a sportcsarnokban a Meteorit 2006 – Nemzetközi Művészeti Fesztivál ünnepélyes megnyitóját. 19 órától ugyanezen a helyszínen a Budapesten is nagy sikert elért És Rómeó és Júlia című Shakespeare-adaptációt láthatja a közönség két kitűnő színészegyéniség, Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter előadásában. „Elmesélünk egy történetet azokkal a lehetőségekkel és szabadsággal, amelyet egy mesélői helyzet megenged. Azzal a korlátlan fantáziával (játékosan mégis komolyan véve), ahogy az ember komolyan beszél a gyerekekkel szerelemről, halálról, tisztességről, barátságról. Azt hittem, bizonyos szerepek elmennek az ember mellett. Tévedtem. Csak utolértek. De hogy még dajka is leszek, ez váratlan meglepetés. De kellemes. A célunk az, hogy megszólaljon a darab mondanivalója, a Shakespeare által írt Rómeó és Júlia” – nyilatkozta az előadásról Rudolf Péter.

A színházak nemzetközi versenyprogramjában tizennégy előadás lesz, főleg fiatal művészek produkciói, mivel a szervezők idén elsősorban fiatal alkotóknak szerettek volna lehetőséget adni, illetve igyekeztek a kortárs drámát előtérbe helyezni.

A június 9-ig tartó fesztivál ún. off-programjában, vagyis nem a versenymezőnyben a már említett nyitó előadáson kívül egyéb vonzó programok is szerepelnek. Egyebek közt Bálint András színművész Arany című önálló estje, Hernádi Judit és a Good Afternoon zenekar koncertje, melyen a vendég Heilig Gábor lesz. Mindenképpen izgalmas művészi élménynek ígérkezik a P art Társulat előadása, Az ötödik Sally. Daniel Keyes, amiként a Virágot Algernonnak című sikerkönyvében, Az ötödik Sally című művében is egy különös személyiségzavar problémáit igyekszik feltárni izgalmas pszichológiai kísérlettel: az időkieséssel küszködő többszemélyiségű Sally hipnózisos kezeléssel jut el önmaga teljes elfogadásáig. Sallyt és pszichológusát Szalai Kriszta és Cserna Antal kelti életre.

A tavalyi sikeren felbuzdulva a Meteorit 2006 külön szekcióban kínálja a táncszínházi produkciókat.

A vizuális kultúra iránt érdeklődők sem maradnak „csemege” nélkül: a fesztivál egész ideje alatt megtekinthető egyebek között a Prágai Quadriennale 2007, továbbá Kállai-Tóth Anett fotográfus és Hegyi Péter festőművész kiállítása. (tébé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?