Itt a nyári Szemle

Az Irodalmi Szemle nyári dupla lapszáma változatos műfaji és tematikus válogatást kínál a nyaraló vagy épp a nyarat a szoba hűvösében átvészelő irodalomkedvelőnek.

Az Irodalmi Szemle nyári dupla lapszáma változatos műfaji és tematikus válogatást kínál a nyaraló vagy épp a nyarat a szoba hűvösében átvészelő irodalomkedvelőnek. Az első oldalakon Tóth Krisztina, Csehy Zoltán és Terék Anna verseivel találkozunk, Forgács Péter és Skuta Miklós prózája közé Fried István kiváló tanulmánya ékelődik be a Lola könyvéről. A lapszámban két tematikus blokk szerepel. Elsőként a kortárs német, antropocén tematikájú líra anyagából olvashatunk válogatást, Székely Örs fordításában és jegyzetével. Két tanulmány Szabó Magda prózájának még kevésbé feltárt aspektusaira koncentrál: Kurdi Mária az életmű angol nyelvű recepcióját foglalja össze, Kosztrabszky Réka pedig a testpoétika szempontrendszere szerint értelmezi Az őz című regényt. A szám második felében Etela Farkašová költészetéből szerepel ízelítő, Mellár Dávid és Mészáros Veronika fordításában. Katona Nikolas és Forgács Miklós szintén verssel jelentkezik. Balázs Imre József András Sándor műveiről értekezik igen szellemesen, Szántai Márk pedig invenciózus módon ad képet a vidékiség grecsói mintázatairól. A nyári számot kritikák zárják, Bedecs László könyvét Strickland-Pajtók Ágnes, Géczi János kötetét Pápay Szandra, Csutak Gabiét pedig Petres Csizmadia Gabriella elemzi. (k)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?