Húszéveseké a világ

Nem hozott nagy meglepetést a szerdán megrendezett Brit Awards. A Scissor Sisters három, a Franz Ferdinand és a Keane két-két elismerést zsebelt be.

A díjazottak a könnyűzene új generációjából kerültek ki, legtöbbjük nálunk alig ismert.

Tavaly Angliában a New York-i Scissor Sisters lemezéből fogyott a legtöbb, szám szerint 1 594 529, így nem meglepő, hogy az öttagú csapat a nemzetközi díjak közül elvitte a három legfontosabbat. „Ha valaki egy évvel ezelőtt azt mondja nekünk, hogy tarolni fogunk, őrültnek néztük volna. A rajongóink lehetővé tették, hogy a legmerészebb álmaink is valóra váljanak. Köszönet érte” – nyilatkozta Ana Matronic, a Scissor Sisters énekesnője.

Joss Stone kissé meglepetten mondott köszönetet, miután megkapta a legjobb brit női előadónak járó trófeát. Láthatóan nem készült frappáns beszéddel. „Nem tudom, mit kell ilyenkor tenni. Köszi nektek, hogy rám szavaztatok. Azt hiszem, most kicsit roszszul vagyok” – mondta a fiatal lány, aki április tizenegyedikén lesz tizennyolc éves. A legjobb brit férfi előadó Mike Skinner egyszemélyes együttese, a The Streets lett. A legjobb brit kislemezdalnak Will Young slágerét, a Your Game címűt választották. Ez volt a díjkiosztó egyetlen meglepetése, az angol Pop Idol nyertesének csillaga ugyanis tavaly már leszállóágba került.

A legjobb nemzetközi női előadónak járó elismerést az amerikai Gwen Stefani vihette haza. A No Doubt szólólemezt megjelentetett énekesnője hangsúlyozta, hogy sok brit sztár inspirálóan hatott rá. A legjobb nemzetközi férfi előadónak Eminem bizonyult. A rapper nem vett részt az ünnepségen, egy videóüzenetben mondott köszönetet.

A huszonötödik alkalommal megrendezett díjkiosztón az elmúlt huszonöt év legjobb brit dalának választották Robbie Williams 1997-es Angels című szerzeményét. Ez volt az énekes pályafutásának első nagy slágere. Életműdíjban a Live Aid koncertek atyja, Bob Geldof részesült. (pj)

Díjazottak

A legjobb brit női előadó – Joss Stone

A legjobb brit férfi előadó – The Streets (Mike Skinner)

A legjobb brit zenekar – Franz Ferdinand

A legjobb brit album – Keane: Hopes And Fears

A legjobb brit kislemez – Will Young: Your Game

A legjobb brit újonc – Keane

A legjobb brit popzenekar – McFly

A legjobb brit rockzenekar – Franz Fedinand

A legjobb brit előadás – Muse

A legjobb nemzetközi női előadó – Gwen Stefani

A legjobb nemzetközi férfi előadó – Eminem

A legjobb nemzetközi zenekar – Scissor Sisters

A legjobb nemzetközi album – Scissor Sisters: Scissor Sisters

A legjobb nemzetközi újonc – Scissor Sisters

Az elmúlt 25 év legjobb brit dala – Robbie Williams: Angels

Életműdíj – Bob Geldof

Anti Brit Awards

Angliában a zenei szakemberek idén is Naomi-díjjal „jutalmazták” a legrosszabb élvonalbeli produkciókat. A díjat Naomi Campbellről nevezték el, utalva a szupermodell 1994-ben megjelent harmatgyenge albumára, amely hatalmas bukás volt. (z, p)

Díjazottak

A legrosszabb brit popzenekar – Blue

A legrosszabb brit rockzenekar – Busted

A legrosszabb brit női előadó – Rachel Stevens

A legrosszabb brit férfi előadó – Jamie Cullum

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?