Hivatalosan is feloszlott a Black Crowes

JUHÁSZ KATALINA Robinson fivérek – Chris énekes és Rich gitáros – vezette amerikai rockzenekar, a Black Crowes többé nem létezik.

JUHÁSZ KATALIN

A Robinson fivérek – Chris énekes és Rich gitáros – vezette amerikai rockzenekar, a Black Crowes többé nem létezik. A hírt Rich Robinson jelentette be a napokban, de már tavaly októbertől sejteni lehetett, hogy valami nincs rendben a csapat háza táján.

A Black Crowes a kilencvenes években az egyik legnépszerűbb – a kritikusok által az új Led Zeppelinnek kikiáltott – rockzenekar volt az Egyesült Államokban, de Európában is szép sikereket ért el. Első albumuk, a Shake Your Money Maker 1990-ben jelent meg olyan dalokkal, mint a Hard to Handle, a She Talks to Angels, és ötszörös platinalemez lett. Második lemezük, a The Southern Harmony and Musical Companion dupla platina lett olyan remekművekkel, mint a gospelénekesnőkkel előadott Remedy vagy a Thorn in My Pride. A harmadik album, a merész borítója miatt elhíresült Amorica szintén platinalemez lett. A csapat az évek során összesen kilenc albumot adott ki, és minden nagy fesztiválon fellépett.

„Szomorú vagyok, hogy 24 közös év után ezt kell mondanom, de sajnos a zenekarnak vége – áll Rich Robinson nyilatkozatában. – Megtiszteltetés volt ebben a zenekarban játszani, életem nagy és fontos része volt. Büszke vagyok arra, amit elértünk és amit az embereknek nyújthattunk. A zenészlét legnagyobb ajándéka ez: embereket összehozni a zenénkkel. Szeretem és tisztelem a testvéremet, de jelenlegi követelése, hogy mind én, mind a dobosunk, Steve Gorman, a régi harcostárs, lemondjunk a részesedésünkről és kvázi fizetett alkalmazottak legyünk – nos, ezzel nem tudok egyetérteni. ”

Rich és Chris Robinson veszekedéseitől mindig is hangos volt az amerikai sajtó. Az elmúlt évtizedekben a zenekar kétszer is majdnem feloszlott miattuk. A Black Crowes dobosa, Steve Gorman egy tavalyi Rolling Stone-interjúban már arról beszélt, hogy kevés esélyt lát a jövőbeni együtt zenélésre. A megtorpanást és a gondokat az is jelezte, hogy a csapat 2009 óta nem jelentetett meg új lemezt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?