Hétvégi programok a Pátria rádióban

Szombaton reggel 7 órakor kezdődik ötórás publicisztikai magazinunk; a Hétről hétre. A tartalomból: Szent Cirill és Metód napja államünnep Szlovákiában. Ezzel kapcsolatosan beszámolunk a Közép-európai Katolikus Napokról, illetve az ennek keretében zajló ünnepi megemlékezésekről.

Szombaton reggel 7 órakor kezdődik ötórás publicisztikai magazinunk; a Hétről hétre. A tartalomból: Szent Cirill és Metód napja államünnep Szlovákiában. Ezzel kapcsolatosan beszámolunk a Közép-európai Katolikus Napokról, illetve az ennek keretében zajló ünnepi megemlékezésekről. Összefoglaljuk a hét legjelentősebb belpolitikai eseményeit, foglalkozunk a heti parlamenti történésekkel. Jelentkeznek állandó rovataink, a Hírvilág, a Pénz, piac, gazdaság és a BBC világgazdasági szemléje. A IX. Hídverő Napok egyik szervezője a hét végén zajló rendezvénysorozatról nyilatkozik műsorunknak. 150 éve született Csontváry Kosztka Tivadar festő. Ebből az alkalomból pályája kutatójával, Németh Istvánnal beszélgetünk. Szombaton kezdődik a francia kerékpáros körverseny 90. évfolyama, szó lesz a Tour de France győzelmi esélyeiről. Jelentkezik a labdarúgó körkép, ezúttal az elmúlt idény botrányairól, illetve a hamarosan kezdődő bajnoki sorozat előkészületeiről beszélgetünk. 13 órakor kezdődik a Téka irodalmi magazin, melyben többek között a fordítói Madách-díjban és nívódíjban részesültek nyilatkoznak, Hizsnyai Tóth Ildikó, Földes Kováts Piroska, L. Gály Olga, Grendel Lajos és Győry Attila. 13.30-kor jelentkezik júliusi zenei fejtörőnk, az Aki tudja, írja meg! 14.05-től Slágerhullám nemcsak fiataloknak. 15 órától a rádió hangarchívumából válogatunk. Ezúttal a nyolcvanas évek szilveszteri műsoraiból tallózunk, felidézzük többek között Szuhay Balázs, Verebély Iván, Forgács László és Lehr Ferenc produkcióit. A 16 órai hírek után Köszöntő 17.30-ig.

Vasárnap is reggel 7 órakor indul adásunk. Az első órában hírek, sporteredmények és a hét politikai történései. A 8 órai hírek után másodszor jelentkezik a Tér-Erő, a közép-európai nemzetiségi stúdiók közös magazinja. A műsor vezértémája a nyár, az üdülés, a turisztika. Kapcsoljuk Eszéket, Lendvát, Temesvárt, Kolozsvárt, Marosvásárhelyt, Bukarestet és a házigazda Pozsonyt. A szerkesztő Polák László. 9 órakor a Világosság református félórájában Szőkéné Szabó Noémi bodrogszentesi lelkipásztor elmélkedik. Gyerekekkel beszélgetünk Eszter könyve kapcsán, bemutatjuk a marcelházi Ének és Zenemissziós Csapatot, valamint szólunk a református egyházon belül kialakítandó tanácsosi rendszerről. 9.30-kor a Tallózóban ismét meghallgathatják a Yehuda Lahav izraeli újságíróval és Eperjes Károly színművésszel készült beszélgetéseket. A 10 órai hírek után jelentkezik a Randevú. A gyermekrészben ovisokkal beszélgetünk a mindennapokról. Bemutatjuk a párkányi Kuckó bábcsoportot, és szólunk a Kuckó fesztiválról. A mindent tudó randevús gyerekektől megtudjuk, mit jelent a szólás: új seprű jól seper. A rimaszombatiakat pedig arról kérdezzük, miért jobb a szünidő, mint az iskolába járás tíz hónapja. Straub Dezső színművész első randevújáról vall nekünk. Bemutatunk tehetséges fiatalokat: Bacsó Mátyás zenészt és Holocsy Katit, aki most fejezte be tanulmányait a pozsonyi színművészeti főiskolán. Újabb részleteket adunk közre a július 10–12. között sorra kerülő Klikk Fesztiválról. A Diákhálózat képviselője elmondja, milyen programokkal várja a fiatalokat idén a gombaszögi tábor. Természetesen lesz Hírbehoz és játék. 14.05-kor Jakab István olvassa fel nyelvművelő írását az ikes igék használatáról. 14.10-kor a BBC magyar nyelvű magazinműsorait közvetítjük . 15 órakor jelentkezik a Nevelők fóruma. A pozsonyi Pedagógiai Iskola 45 évvel ezelőtt végzett növendékei közül Kürtiné Csernyánszky Erzsébetet és Szikhartné Kiss Zsuzsannát mutatjuk be, valamint Szabó Imre vall pályájáról, aki 50 évig állt a katedrán. A Hazai tájakon 15.30-kor kezdődik. (ML)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?