Hétvégi programok

Szombaton reggel 8 órakor a Hétről hétre című műsorral indul adásunk, melyben a heti belpolitikai események összefoglalója mellett elemezzük az Európai Bizottság Szlovákiáról szóló országjelentését. Beszámolunk a magyar parlament környezetvédelmi bizottságának szlovákiai útjáról.

Szombaton reggel 8 órakor a Hétről hétre című műsorral indul adásunk, melyben a heti belpolitikai események összefoglalója mellett elemezzük az Európai Bizottság Szlovákiáról szóló országjelentését. Beszámolunk a magyar parlament környezetvédelmi bizottságának szlovákiai útjáról. A Nemzeti Tanács döntése alapján november 17-e az idei évtől államünnep – az évforduló kapcsán arról beszélgetünk Öllős László politológussal, miért fejlődött kissé más irányba a szlovák társadalom, mint azt 12 évvel ezelőtt vártuk. Van-e Szlovákiában jogi garancia arra, hogy külföldiek ne vásárolhassák fel a földeket – erre is választ kaphatnak a műsorban, és hallhatnak a Pozsonyi Casinóban rendezett Stróbl Alajos-estről. A szerkesztő Sándor Renáta. Orvosi tanácsokkal és a Vándorbot című honismereti műsorral folytatódik adásunk a 11 órai hírek után. 11.30-kor Hazai tükör, 12.10-től Nótacsokor. Az Irodalmi mozaikban 13 órakor szó lesz a régi-új Fábry-díjról és Duba Gyula most megjelenő regényéről. 13.30-kor Tallózó, népszerű slágerek 14.05-től. 15 órakor tűztük műsorra A balekfogó című rádiójátékot, amely Johannes Vilhelm Jensen Nobel-díjas dán író elbeszélése alapján készült, és a századelő Amerikájába vezet el bennünket. Közreműködik Dráfi Mátyás, Bernáth Tamás, Mokos Attila, Olasz István és Ropog József. A zenés Köszöntő 16.05-kor kezdődik. Ezután a Napzártát közvetítjük18 óráig.

Vasárnapi adásunk is reggel 8.00-kor kezdődik. A hírek, sporthírek, névnapi köszöntő, eseménynaptár, belpolitikai tükör és A hét politikai eseménye után a katolikus félórában a nap evangéliumáról Szalay László királyhelmeci esperes-plébános elmélkedik, és megszólal Bartal Károly Tamás jászói apát. Ellenségek vagy barátok? Mozart és Antonio Salieri kapcsolatáról tudhatnak meg érdekességeket A zenei szerkesztő ajánlatában 9.30-kor. 10 órától Puha Józseffel randevúzhatnak. Délelőtt kisiskolások beszélnek a piacról, a mindent tudó randevús gyerekeket pedig Petőfi Sándorról kérdezzük. Délután szó lesz Madonnáról a héten megjelent válogatáslemeze kapcsán, beszámolunk a falusi színjátszók 3. országos fesztiváljáról. Vendégünk lesz Gubík Ági színművész, és Magyarországról a latin zene első számú csapata, a Fiesta. Műsorunk zenei részét hallgatóink szerkesztik. 14.05-kor Simon Szabolcs olvassa fel nyelvművelő írását, majd a BBC magyar nyelvű adását sugározzuk. 15 órakor jelentkezik a Segítsünk!, amely a Mentálisan Sérülteket Segítő Társulás zeneterápiás és drámapedagógiai projektjével foglalkozik, és bemutatjuk Borbély Margit szociális munkást. 15.30-kor a néprajzi összeállításban régi muzslai szokásokat és kürti gyermekjátékokat ismerhetnek meg. 16.05-kor kezdődik a Köszöntő, 17.40-kor a Napzárta. (-tek)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?