Hétvégi programok

Szombaton reggel 8 órától hallgathatják a Pátria rádió műsorait. A Hétről hétre című publicisztikai magazinban ezúttal is jelentkeznek a megszokott rovatok: a névnapköszöntő, az évfordulónaptár, lesz lapszemle, belpolitikai tükör, NATO-híradó. A második órában parlamenti összefoglalót hallanak.

Szombaton reggel 8 órától hallgathatják a Pátria rádió műsorait. A Hétről hétre című publicisztikai magazinban ezúttal is jelentkeznek a megszokott rovatok: a névnapköszöntő, az évfordulónaptár, lesz lapszemle, belpolitikai tükör, NATO-híradó. A második órában parlamenti összefoglalót hallanak. Gáz van? Kérdések és kételyek a szlovák gázművek privatizációja körül. Lesz-e béke az olajfák alatt? Közel-keleti helyzetértékelés európai és izraeli szemszögből, ezután a BBC világgazdasági híradóját sugározzuk. Tekintettel március idusára 10 óra után riportokban számolunk be mindarról, ami pénteken, március 15-én történt a fővárosban és Kassán, majd Duka Zólyomi Árpáddal a pozsonyi Petőfi-szobor múltjáról, jelenéről és jövőjéről beszélgetünk. A műsort a Magyar Köztársaság Kulturális Intézetének hírei zárják. 11.05-kor dr. Kiss László körorvos arról szól, hogy a vegetáriánus diéta is lehet ártalmas. Ezután folytatódik honismereti sorozatunk, a Vándorbot, melyben a losonci Kossuth-szobor történetét ismerhetik meg. 11.30-kor Lédecre kalauzoljuk a hallgatót a Hazai tükörben. A déli hírek után Nótacsokor. A 13 órakor kezdődő Tékában Fónod Zoltán írói terveiről, Ozsvald Árpád pedig az 1848/49-es forradalomhoz kötődő régi könyveiről beszél. 13.30-től Keresd a nőt! 14.05-kor Slágerhullám. A rádiójátékok kedvelőinek figyelmébe ajánljuk Petőfi Sándor elbeszélő költeménye, A helység kalapácsa rádióváltozatát 15 órakor. Adásunk a 16.05-kor kezdődő Köszöntő és a Napzárta után ér véget, 18 órakor.

Vasárnap reggel is 8 órától közvetítünk. 9 óráig egyebek mellett elhangzik a sporthíradó, a belpolitikai tükör, és visszatérünk a hét fontos eseményére. A református félóra tartalmából: Szabóné Köblös Valéria kulcsodi lelkipásztor Jézus tanítványainak lábmosásáról elmélkedik. A személyijövedelem-adó egy százalékáról minden állampolgár maga dönthet. Ennek kapcsán megszólal a református egyház püspöke és három szervezet képviselője, akik a hallgatók figyelmét kérik. A tavaszi szünidőben tartották a Levelezők Postaláda Klubjának következő találkozóját. Erről és Eszter könyvéről beszélgetnek a táborozás résztvevői. 9.30-kor A zenei szerkesztő ajánlatának vendége a Vándor együttes, melynek most jelent meg első albuma Szememben hordozlak címmel. 10.05-től Puha Józseffel randevúzhatnak. Délelőtt a kisdiákok elmondják, mi az ózonlyuk, és kiderül, mit takar a közmondás: Aki nem dolgozik, ne is egyék. A délutáni rész témája a külföldi nyelvtanulás, majd a műsor vendége lesz Klausmann Viktor. 14.05-kor a beszélt nyelvben használt szavakkal, szókapcsolatokkal foglalkozik előadásában Mayer Judit. 14.15-től a BBC magyar nyelvű adását sugározzuk 15 óráig. Ekkor jelentkezik a Segítsünk!, témája a kínzott és bántalmazott gyerekek. 15.30-kor a Csemadok dunaszerdahelyi TV mellett működő népzenei adattárat mutatjuk be a néprajzi összeállításban. A Köszöntő és a Napzárta után, 18 órakor ér véget adásunk. (-tek)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?