Hétvégi programok

Szombat: közvetítésünket ezen a hétvégen még reggel hétkor indítjuk a Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazinnal. A 11 óra 30 perckor kezdődő Délidő ezúttal arról szól, hogy a Szlovák Rádió, így a Pátria rádió is műsorszerkezeti változás küszöbén áll.

Szombat: közvetítésünket ezen a hétvégen még reggel hétkor indítjuk a Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazinnal. A 11 óra 30 perckor kezdődő Délidő ezúttal arról szól, hogy a Szlovák Rádió, így a Pátria rádió is műsorszerkezeti változás küszöbén áll. De vajon mit jelent ez a hallgató számára? Vajon mi lesz a rádió magyar adása szellemi és hangvételi változásának lényege? Miklósi Péter erről beszélget a Pátria rádió igazgatójával, Nagy Ildikóval. 13 órakor irodalmi magazinunk, a Téka jelentkezik. A műsorban szó lesz a Kalligram Kiadó Krúdy-sorozatáról, a Lilium Aurum Kiadó ez évi terveiről, és nyilatkozik műsorunknak Zs. Nagy Lajos nemrégen megjelentetett prózakötetének összeállítója, Bettes István. 15 órától tűztük műsorra a Kultúra világát, amelyben hangképekben számolunk be a mosonmagyaróvári Art Flexum művészeti társaság dunaszerdahelyi kiállításának megnyitójáról. A 16 órai hírek előtt filmzene szól, utána pedig a Köszöntőt közvetítjük.

Vasárnap hírekkel és sportöszszefoglalóval indul az adás. A 8 órai híreket követően katolikus műsorral jelentkezik a Világosság című egyházi magazin. 8 óra 35 perctől a Zenei szerkesztő ajánlatában Madarász Veronika a Ghymes együttes új albumát ajánlja a hallgatók figyelmébe. A 9 órai hírek után Randevú. A műsorban vendégünk lesz Varga Zsuzsa énekesnő, a Szevasz Vándorszínház színészét, Gál Tamást most készülő darabjukról kérdezzük, majd a Szlovák Filharmónia ifjú csellistájával, Rácz Csabával beszélgetünk. A műsor sztárvendége Bárdos Deák Ágnes, a Kontroll Csoport egyik alapítója. 13 órakor a Térerő jelentkezik, amely ezúttal Lendván készült, a muravidéki magyar szerkesztőség gondozásában. 14 órai hírek után Lacza Tihamér műsorát, a Kaleidoszkópot közvetítjük, amelyben megismerkedhetnek egy Clevelandban élő szemorvossal, dr. Tomaschek Lászlóval. Ezt követően Orcsik Éva restaurátor arról beszél, milyen következményekkel járhat, ha a műemlékek helyreállításakor az olcsóbb megoldást választják. Dr. Kiss László orvostörténész egy tájainkon született és országos hírűvé vált kiváló orvos, Kovács Sebestyén Endre alakját idézi fel. Bemutatjuk a kiskövesdi Balla Gabriellát, aki a legutóbbi Tavaszi szél vizet áraszt népzenei verseny országos döntőjében furulyajátékával ezüstkoszorús minősítést szerzett. Végül a galántai Vanya Barbarával ismerkedhetnek meg, aki egyetemi tanulmányait megszakítva egy évre Dublinba költözött, hogy gyakorolja az angol nyelvet. (bodri)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?