Hétvégi programok

Szombaton reggel 7 órától kezdi közvetítését a Pátria rádió. Délelőtti zenés, publicisztikai magazinunk házigazdája ezen a héten Kamocsai Imre. 11.30-tól a Délidő vendége dr. Farkas Beáta szemész szakorvos. 13 órától irodalmi magazinunkat, a Tékát hallgathatják Lacza Éva szerkesztésében.

Szombaton reggel 7 órától kezdi közvetítését a Pátria rádió. Délelőtti zenés, publicisztikai magazinunk házigazdája ezen a héten Kamocsai Imre. 11.30-tól a Délidő vendége dr. Farkas Beáta szemész szakorvos. 13 órától irodalmi magazinunkat, a Tékát hallgathatják Lacza Éva szerkesztésében. A műsorban megszólal a 65 éves örökifjú író, Ardamica Ferenc, és megemlékezünk a nemrégen elhunyt Határ Győzőről. 15 órakor jelentkezik kabaréműsorunk, a Lazítani, vidám jelenetekkel, villámtréfákkal. Ezúttal a 2003 decemberében elhangzott műsorunkat ismételjük meg. A 16 órai hírek után Köszöntő, majd Hogyan mondjuk? – nyelvművelés egy percben. 17.30-kor Napzárta.

Vasárnap 8.05-től a Világosság katolikus kiadásában Orosh János püspök atya elmélkedik, és beszélgetünk vele a nemrég elkezdődött Szent Erzsébet évről. 8.35-től komolyzenei fejtörőnk, az Aki tudja, írja meg jelentkezik. 9 órakor a hír- és sportösszefoglaló után Randevú. Beszélgetés hangzik el egy nemrégiben meghirdetett, egyetemistákat, főiskolásokat érintő pályázatról, majd szó lesz a Szabadkán rendezett Összhang konferenciáról. Kezdetét veszi a múlt héten meghirdetett EU-játék. 13 órakor Térerő, 14 órakor hírek, majd Kaleidoszkóp, melyben először egy jeles vegyészkutatóra és vadászati szakíróra, Molnár Lászlóra emlékezünk. Hangképekben számolunk be a Zsitvatoroki Béke megkötésének 400. évfordulója alkalmából állított emlékmű ünnepélyes felavatásáról. Végül bemutatjuk a Buffalóban élő Forgács Péter szemorvost, aki több évtizedes amerikai emigrációja ellenére őrzi magyarságát, sőt japán feleségét is megtanította magyarul. A 15 órakor kezdődő Nevelők Fórumában bemutatjuk az 55 éves losonci Építőipari Középiskolát, amely nemrégiben vette fel Winkler Oszkár nevét, megemlékezünk a reformpedagógia egyik úttörőjéről, Ellen Key svéd tanítónőről, a tanulásmódszertan tanításáról Héczné Tóth Mária beszél. 15.30-tól néprajzi műsorunkban adventhez kapcsolódó énekeket és szokásokat mutatunk be Nyitracsehiről, Kálazról, Alsóbodokról és Pogrányból. Közvetítésünk a Köszöntő és a Napzárta után, 18 órakor ér véget. (culka)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?