Hétvége a rádióban

Szombaton reggel 7 órakor indul az adás a Hétről hétre című ötórás, zenés publicisztikai magazinnal.

Szombaton reggel 7 órakor indul az adás a Hétről hétre című ötórás, zenés publicisztikai magazinnal. Összefoglaljuk a parlament történetében talán legrövidebb rendes ülés főbb mozzanatait, és visszatérünk a Visegrádi Négyek hét eleji pozsonyi megbeszéléseire, amelyek fő témája az volt, milyen lesz a négy ország együttműködése az uniós tagság elnyerése után. Sok-e vagy kevés a parlamenti képviselők jövedelme? Tíz óra után erre keresik a választ – az utca emberének bevonásával – a stúdió vendégei. A déli hírek után Vörös Sári, Bojtor Imre, Kovács Apollónia és Győri Szabó József nótákat énekel. 13 órakor jelentkezik irodalmi műsorunk, a Téka, amelyben Márai műveinek színházi adaptációiról beszél Varga József; Győri Attila könyves szakemberként nyilatkozik; Karol Tomiš professzor szlovák irodalomtörténészt a magyarból is fordító Štefan Krčméryről kérdezzük. Fél kettőtől a Kaszinói estékben Skultéty Csaba, azaz Ambrus Márton – a Szabad Európa Rádió Magyar Szerkesztőségének egykori kommentátora számol be kalandos életútjáról. A 14.05-kor kezdődő Slágerhullámban a napokban elhunyt Maurice Gibb popzenészről is megemlékezünk. A hangjátékok kedvelőit 15 órától várjuk a készülékekhez. Farsang lévén, a Tolsztoj elbeszélése alapján készült Bál után című rádiójátékot tűztük műsorra Turner Zsigmond és Ferenczy Anna főszereplésével. A 16 órai hírek után a Köszöntőt hallgathatják, majd fél hattól a Napzártában öszszefoglaljuk a nap legfontosabb eseményeit.

Vasárnap hét órakor hírekkel és sportösszefoglalóval indul az adás. A műsorismertetés után belelapozunk a kalendáriumba, majd viszszatérünk a hét politikai történéseihez. Nyolc óra öt perctől a Kaleidoszkópban hallhatnak arról, mi is az az ICOMOS, egy restaurátorral régi ablakok felújításáról beszélgetünk, beszámolunk a Mátyusföldi Muzeológiai Társaság munkájáról, Kiss László orvostörténész elmondja, ki volt Putz Antal, aki a balonyi temetőben egy közös sírban nyugszik, és egy Ausztráliába szakadt hazánkfia jótékonykodása kapcsán Köbölkútra is ellátogatunk. A Világosság című egyházi műsor református félórával jelentkezik 9 órakor. Nagy Ákos Róbert, a runyai gyülekezet lelkipásztora a második parancsolat kapcsán szól a hallgatókhoz. A műsorban megszólal a Pribina-díjas Erdélyi Géza püspök és bemutatjuk a rimaszécsi gyülekezet énekkarát. 10.05-kor kezdődik a Randevú Bartal Tímeával. A gyermekeknek szóló részben rimaszombati iskolásokat faggatunk terveikről. Az ifjúsági rész fő témája a sport, erről beszélgetnek a stúdióvendégek, akik aktív sportolók. 15 órától a Segítsünkben ellátogatunk a felbári geriátriai osztályra, a jogászt pedig a módosított szociális törvényekről kérdezzük. 15.30-kor kezdődik néprajzi összeállításunk, a Hazai tájakon, amelyben bemutatjuk a péderi éneklőcsoportot. Vasárnapi adásunk a Köszöntő és a Napzárta után ér véget 18 órakor. (B. E.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?