Három nap programja

Szombaton reggel 7 órakor indul az adás a Hétről hétre című publicisztikai magazinnal, melyben összefoglaljuk a Szlovák Köztársaság 10. évfordulója alkalmából tartott ünnepi eseményeket. Molnár Rozáliát, a Közbeszerzési Hivatal elnökét a közbeszerzés átláthatóságáról és a csatlakozási törekvésekről kérdezzük.

Szombaton reggel 7 órakor indul az adás a Hétről hétre című publicisztikai magazinnal, melyben összefoglaljuk a Szlovák Köztársaság 10. évfordulója alkalmából tartott ünnepi eseményeket. Molnár Rozáliát, a Közbeszerzési Hivatal elnökét a közbeszerzés átláthatóságáról és a csatlakozási törekvésekről kérdezzük. Július Satinskýtól egy vele készült beszélgetés újrahallgatásával búcsúzunk. 13.00-kor a Tékában december 15-i adásunkat ismételjük meg. Fél kettőkor kezdődik az Aki tudja, írja meg! 15 órától rádiójátékot közvetítünk. Giuseppe Berto Velencei ismeretlen című darabjának főszereplői: Kövesdi Szabó Mária és Boráros Imre. 16.05-kor a Köszöntő, adásunk 18 órakor Napzártával fejeződik be.

Vasárnap hírekkel és aktuális sportösszefoglalóval kezdünk. A műsorajánlat után eseménynaptár és a hét politikai történéseinek összefoglalója következik, 8 órakor Kaleidoszkóp, 9 órától a Világosságban Tóth László gömörszkárosi lelkipásztor szól a hívőkhöz. Beszámolunk a negyedi gyülekezet orgonaszentelő ünnepségéről, és bemutatjuk a nagybalogi gyülekezet asszonykórusát. A 10 órai hírek után indul gyermek- és ifjúsági magazinunk, a Randevú, 2002 slágereivel. 14.05-től Mayer Judit olvassa fel nyelvművelő írását, majd a BBC magyar adása jelentkezik. 15 órakor a Nevelők Fórumában Kovács Tibor magyarországi oktatásügyi szakember a magyar közoktatásban jelentkező új törekvésekről beszél, Kárpáthy Magdolna pszichológus a magatartászavarokkal küzdő tanulók neveléséhez szolgál tanácsokkal. 15.30-kor Hazai tájakon című műsorunkban a szalkai római katolikusokkal a háromkirályok napjához fűződő szokásokat és énekeket elevenítjük fel. Ismét lesz Köszöntő, majd Napzárta.

Január 6-án 7 órától hírek, sportösszeállítás, évfordulónaptár. Kaland az élet című műsorunkban bemutatjuk Yvenn nővért, aki évekig vezette az Isteni Megváltó Nővérei Szerzetesrendet Rómában. 9 órakor a görögkatolikus egyház félórájával jelentkezünk. A műsorban bemutatjuk az Eperjesi Egyetemhez tartozó görögkatolikus papi szemináriumot. A 10 órai hírek után Duba Gyula íróval a festmények iránti vonzalmáról beszélgetünk. Vendégünk lesz a 65 éves Kopócs Tibor képzőművész, aki életéről, munkájáról, örömeiről mesél. Háromkirályok napján című műsorunkban a gömöri Serke község református gyülekezetének tagjai, valamint lelkipásztoruk és annak családja szólalnak meg. 14.05-től kívánságműsor, a 15 órai hírek után Pulzus. Benne: Epiphania Domini, az Úr megjelenésének ünnepéről kérdezzük a lelkipásztort; a Vízkereszthez kapcsolódó népszokásokról a néprajzkutató beszél; a művészettörténész pedig a háromkirályok művészeti ábrázolását ecseteli. Ünnepi adásunk végén a régi pozsonyi bálok világába kalauzoljuk hallgatóinkat. 17.05-től értékes nyereményekért játszhatnak velünk, majd részleteket hallgathatnak meg a 9. paksi gastroblues fesztivál műsorából. (-art-)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?