Gazdag tartalommal

A Katedra folyóirat októberi számának magángalériájában Dusza István esszéjét olvashatjuk van Gogh Delelőn című festményéről.

A Katedra folyóirat októberi számának magángalériájában Dusza István esszéjét olvashatjuk van Gogh Delelőn című festményéről. A lap közli egyes, oktatásban dolgozó neves szakemberek véleményét az Amerikában történt terrorcselekményekről, bemutatja a komáromi magyar gimnázium új igazgatóját, Andruskó Imrét, beszámol a X. Nyári Egyetemről, melyet Nagymegyeren rendeztek meg. A recenzió rovatban Bárczi Zsófia elemzését olvashatjuk Szeberényi Zoltán Magyar irodalom Szlovákiában című könyvéről. A folyóirat a szülők számára is tartalmaz hasznos tudnivalókat. Stredl Terézia pszichológus cikkében a szociálisan hátrányos családok speciális helyzetével foglalkozik, egy napjainkban is meglévő problémára, a gyermekszegénységre vonatkozó adatokat is találhatunk a lapban. Jakab István az intézménynevek helyesírásának problémáiról közöl nyelvművelő írást. Csicsay Károly felhívásában hozzászólásra biztatja a pedagógustársadalmat a diákot, tanárt egyaránt foglalkoztató érettségi vizsgák tervezett reformjával kapcsolatban. Folytatódik a szlovákiai magyar középiskolákról készült informatikai helyzetjelentés. Vajda Barnabás cikkéből kiderül, mennyire kell tudnia egy baby sitternek angolul, a lap kíváncsi az olvasók angliai munkavállalás során szerzett tapasztalataira is. Tóth Luca gimnáziumi tanuló mauritiusi élményeiről számol be. Ezenkívül különféle felhívások és programajánlatok, valamint a Lilium Aurum kiadó nagy sikerű könyveinek kínálata olvasható a folyóiratban. A mellékletben poszter és a Katedra-versenyek feladatlapjai találhatók. (ervé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?