Folytatódik A katedrális

London. A héten megjelenik Londonban az utóbbi évtizedek egyik legsikeresebb történelmi regényének, Ken Follett A katedrális című művének folytatása.
Az 1989-ben kiadott alapmű – eredeti címe: „The Pillars of the Earth” – világszerte átütő sikert aratott, és csaknem húsz év múltán is folyamatosan kelendő.

London. A héten megjelenik Londonban az utóbbi évtizedek egyik legsikeresebb történelmi regényének, Ken Follett A katedrális című művének folytatása.

Az 1989-ben kiadott alapmű – eredeti címe: „The Pillars of the Earth” – világszerte átütő sikert aratott, és csaknem húsz év múltán is folyamatosan kelendő. A történet a XII. századi Angliában kezdődik, és középpontjában egy katedrális évtizedekig tartó viszontagságos építése áll. A cselekmény azonban innen minden elképzelhető irányba elágazik: rendkívüli korhűséggel és érzékletességgel tárul az olvasó elé a középkori élet minden nyomorúsága, durvasága, mocska. A valós történelmi személyiségeket is felvonultató történet háborúk, éhínségek, trónöröklési harcok, egyházi belvillongások, halálos végű intrikák sorozata, a legpuritánabb emberi tisztességgel és nem csekély adag romantikával elegyítve.

A történet 1174-ben ér véget – hogy másfél évszázaddal később, 1327-ben folytatódjék. A rajongók által jó ideje várt, holnap megjelenő új kötet cselekménye szintén Kingsbridge-ben, a katedrális városában kezdődik. A World Without End (szó szerinti magyar fordításban: Vég nélküli világ) címet viselő könyv teljes sztoriját a Macmillan kiadó természetesen hét lakat alatt őrzi a megjelenésig.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?