Fizess annyit a jegyért, amennyit tudsz

dd

Meglehetősen szokatlan, izgalmas üzleti modellt próbál ki az angliai Greenbelt rockfesztivál, amelyet augusztus utolsó hetében rendeznek. A legtöbb fesztiválon alkalmazott idősávos rendszer helyett (aki korábban vesz jegyet, az olcsóbban kapja, aki később, az többet fizet), egy forradalmian új rendszert vezettek be.

Az idén 50. jubileumát ünneplő négynapos rockfesztiválra 150 fonttól kezdődnek a jegyárak, ezek az úgynevezett támogatott jegyek. A normál jegyek 190 fontba kerülnek, és 230 fontért lehet venni támogatói jegyeket. Az alapgondolat az, hogy aki megteheti, az fizethet többet azért, hogy segítse a rosszabb anyagi helyzetben élőket.

Ki-ki eldöntheti, melyik jegyár passzol leginkább a pénztárcájához, ráadásul rendelkezésre áll egy kamatmentes részletfizetési lehetőség is azok számára, akiknek tovább tart összegyűjtenia pénzt a belépőre. A leghumánusabb ötlet pedig az a lehetőség, hogy a közönség „benevezhet” olyan embereket, akik szeretnének fesztiválozni, de olyan élethelyzetben vannak, hogy ezt nem tehetik meg, még a részletfizetéses megoldással sem. Ők ingyenjegyet kapnak, ha elegendő szavazatot gyűjtenek össze.

A fesztivál szervezői nem félnek attól, hogy az új típusú jegyárképzési stratégia rosszul sül el. Szerintük az elmúlt évtizedek alatt olyan közösséget építettek, amely nem kizárólag a zene miatt érkezik. Legtöbben a kísérőprogramokra, a társadalmi kérdéseket boncolgató beszélgetésekre, vitákra is kíváncsiak, érdeklik őketa világban zajló események és zavarják őket a társadalmi egyenlőtlenségek. A szervezők szerint a fesztivállátogatók készen állnak egy újfajta konstrukció megvalósítására.

„A mi közösségünk egészen egyedi, nem hasonlítható másokhoz. Itt az emberek összetartoznak. Ennek a radikális jegyértékesítő struktúrának az elindításával egy igazi bizalmi ugrást tettünk. Bíztunk benne, hogy közönségünk velünk tart, és megérti, miért fontos nekünk mindez”– mondta az IQ magazinnak Paul Northup, a fesztivál kreatív igazgatója.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?