Fesztivál a tóparton haladóknak

dd
Tallós |

Délutánonként izgalmasnak ígérkező előadások, beszélgetések, workshopok, esténként pedig kevésbé ismert, ám figyelemre méltó zenekarok várják az érdeklődőket a jövő csütörtökön kezdődő NFGreen fesztiválon.

A név egyik része a dunaszerdahelyi NFG klubot rejti, amely már 25 éve tágítja a helyiek zenei és kulturális látókörét, másik része pedig arra utal, hogy ez egy zöld fesztivál, amelyre saját étkészlettel és pohárral ajánlatos érkezni. A gasztrokínálat tele lesz vegetáriánus fogásokkal, és a résztvevők igyekeznek vigyázni a környezetre a háromnapos sátorozás során, július 6 - 8. között. .

Idén új helyszínen, a tallósi tó partján zajlanak majd az események. Lesz például fotós verseny, felolvasószínház, cirkuszpedagógia és zsonglőrködés a Trapiti csapatával, jóga és „esőfürdőséták” – bármit is jelentsen ez. Érdemes böngészni a részletes kínálatot (https://nfgklub.org/program), de mi is kiemelünk néhány programot, erősen szubjektív indíttatásból.

Csütörtök este a Csallóköz flórája és faunája kerül fókuszba, a témáról hárman beszélgetnek: Molnár Levente, a Szlovák Környezetvédelmi Minisztérium volt munkatársa, aki két évet töltött Koppenhágában az Európai Környezetvédelmi Ügynökségnél, Álló Donát, Vajka község polgármestere, az Állami Természetvédelmi Hivatal munkatársa és Kürthy Sándor az Állami Természetvédelmi Hivatal munkatársa. Pénteken Oltai Kata magyarországi művészettörténész elmondja, miért jó rebellisnek lenni, hogyan érdemes feszegetni a korlátainkat, és kik lehetnénk, ha nem akarnánk görcsösen megfelelni a társadalmi normáknak.

A zenei kínálatban olyan csapatok szerepelnek, akiket nem izgatnak a kommersz irányzatok, sem a klasszikus rockzene, azaz falunapokra egy ideig még biztosan nem fogják hívni őket. Csütörtökről péntekre virradóra lép fel például a Bada Bing nevű kvartett, akiket bátran lavíroznak a hiphop, a metál, a reggae, a punk és más stílusok között.

Péntek este a vérbő, játékosan komoly, sziporkázóan izgalmas rockzenét játszó Gomoly miatt érdemes ellátogatni a fesztiválra, és a török Nasip Kismet miatt érdemes maradni. Ezt a zenekart Arif Erdem Ocak gitárművész alapította Cem Aksel dobossal. Hazájukban mindketten elismert művészek, népzenei, jazz és könnyűzenei múlttal is büszkélkedhetnek. Zenéjüket így jellemzik: „Pszichedelikus transzcendencia mámorító rezgésekkel.”

A slam poetryvel kezdődő, felolvasószínházzal folytatódó (Vekker Műhely, Gurigongo Symposium) szombat estének több húzóneve is van. Mi most csak egyet emelünk ki: a budapesti Jazz-bois egy fúziós jazz-hiphop trió, akik lezser, álmodozva bólogatós, jazzes-funkos instrumentális hiphopot prezentálnak a nagyérdeműnek.

A fesztivál további fellépői: Nepertu (jazz, rock, népzene), Babadara (stoner rock), SoulCoustic („nagyszájú dzsúlik az okresbú”), PJ Groove Guru (vagy ismertebb nevén Partyjézus), Freakin' Disco, Lulik, DJ Dilemma, Vinnie Lonely.

dd
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?